OKUMAK İLMİN KAPISINI ARALAMAKTIR

Kuran bilgi kitabı değildir. Bu yüzden akledemiyorsunuz gereği gibi sorgulayamıyorsunuz. Hikmet kitabıdır öğüt kitabıdır. Okuyan hayatına tatbik eden bundan muradı olan hikmeti alır inen ayetleri anlamaya başlar. Ademe secde etten sen Allah'a kulluk gibi Allah'a secde gibi anlarsanız tümden yanılırsınız işte. Musa ve arkadaşı olayının üzerinde iyicine düşünün akledin ne denmek isteniyor gerçekten yaşanmış olay mıdır? Yoksa insanları doğru yola sevketmek anlamaları sağlamak için söz gelimi anlatılan menkıbeler midir? Bilmeyene hatırlatmak için hızır hikayesinin üzerine iyice düşünün üzerinde dura dura anlamaya çalışınız. Hikmeti nedir bu anlatılmak istenilenin deyin.
Oku daha baştan denmiş oku geç değil ayetler üzerinde düşüne düşüne okuyun anladığımız dilden yani. Okumak başka bir iştir. İlmin kapısını aralamaktır. Hikmet sahibi olmaya bakınız ortalık bilenden geçilmiyor. Biliyorum diyen cahildir zaten.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.