EkonomiHaber Girişi : 10 Nisan 2023 10:50

OKX, Shepalla yükseltmesi anket sonuçlarını açıkladı

OKX, Shepalla yükseltmesi anket sonuçlarını açıkladı

İşlem hacmine nazaran dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası ve Web3 alanında önder bir teknoloji şirketi olan OKX, Shanghai-Capella (diğer adıyla Shapella) yükseltmesine ait yürüttüğü anketin sonuçlarını açıkladı. Ankette 12 Nisan'da gerçekleşmesi planlanan ve stake edilen Ethereumlar’ın (ETH) çekilmesine imkan tanıyan Shanghai-Capella yükseltmesinin, piyasa üzerinde ne üzere tesirlere sahip olacağı konusunda, topluluğun beklentileri ölçüldü. 1-5 Mart tarihleri ortasında ETH Denver konferansındaki yatırımcılar, ETH ile süreç yapan kullanıcılar ve ağ geliştiriciler olmak üzere toplamda 700 kişinin iştirakiyle gerçekleştirilen anket sonuçları ekosistem için değerli çıktılar sundu.

OKX’in düzenlediği anketin sonuçlarına nazaran, iştirakçilerin yüzde 83'ü önümüzdeki üç ay boyunca ETH staking süreçlerinin artmasını beklerken, yüzde 63'lük kısım ise 2023'ün sonuna gelindiğinde ETH'nin 5 bin doların üzerine çıkarak yeni bir rekor ile tüm vakitlerin en yüksek fiyat düzeyine ulaşmasını bekliyor. Ankete katılanların yüzde 79'u ETH’nin, Shapella yükseltmesi gerçekleştiğinde Merge (Birleşme) güncellemesindeki seyre kıyasla daha farklı hareket edeceğini düşünüyor. Bununla birlikte, yüzde 59'luk bir kısım da ETH fiyatının hem güncelleme öncesinde hem de sonrasında artış göstermeye devam edeceğini belirtiyor.

Büyük bir çoğunluk, Ethereum’un yükseleceğini düşünüyor

Alınan yanıtlara nazaran, ankete dahil olanların yüzde 20’si Ethereum fiyatının yatay bir seyir izleyeceğini düşünürken, yüzde 33’lük öteki bir kesim, fiyatın Haziran 2023'e kadar altı ayın en yüksek düzeyi olan 2 bin doların üzerine çıkacağını lakin 12 ayın en yüksek düzeyi olan 3 bin doları geçemeyeceğini öngörüyor. Ayrıyeten, topluluktaki iştirakçilerin yüzde 34'ü Haziran 2023'e kadar ETH fiyatının 2 bin dolar altında kalacağını değerlendirirken, yüzde 33'ü ise en az 3 bin 100 dolara yükseleceğini tabir ediyor.

Stake edilen ETH'nin toplam kıymeti, 34 milyar doları aşıyor

5 Nisan 2023'te 7,9 milyon ETH stake edilirken, buradaki Ethereumlar’ın toplam kıymeti, 34 milyar doların üzerine çıkıyor. Yatırımcılar faal olarak stake ettikleri ETH üzerinden de yüzde 4,65 oranında APR kazanıyor. Stake edilen ETH ölçüsü arttıkça bu oranda azalma yaşanıyor. OKX, kullanıcıların güvenliğini sağlamak üzere zincir üstü kontrollerini tamamlamasının ve Shapella yükseltmesinin gerçekleşmesinin akabinde bir hafta içerisinde çekim süreci taleplerini başlatmayı planlıyor.

Hibya Haber Ajansı