EkonomiHaber Girişi : 13 Mart 2023 18:04

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-Kaynaklara nazaran, JPMorgan Chase & Co, şu anda ABD denetiminde olan ticari bankacılık ünitesi Silicon Valley Bank’ı hariç tutacak bir anlaşmayla SVB Financial Group’u satın almak için görüşmelerde bulunuyor. PNC Financial Services Group Inc, Apollo Management ve Morgan Stanley de feshedilmiş borç verenle görüşmelerde bulunuyor ve Apollo’nun bir anlaşmayı finanse etmek veya işin bir kısmını satın almakla ilgilendiğini de sözlerine ekledi.

-Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall, Volkswagen’in batarya muhtaçlığının 2028 yılına kadar Avrupa’daki onaylanmış üç fabrikası tarafından karşılanacağını söyledi. Bunlar; Amanya’daki Salzgitter fabrikası, İsveç’teki Northvolt fabrikası ve Valencia’da planlanan bir fabrika. Geçen yıl teyit edilen Valencia fabrikasının 2026’da üretime başlaması bekleniyor. Volkswagen geçen hafta, bölgede daha fazla batarya tesisi kurma planlarına geçmeden önce Avrupa’nın ABD Enflasyon Azaltma Maddesine karşılığının ne olacağını duymayı beklediğini bildirdi.

-Pfizer Inc, COVID-19 eser satışlarında keskin bir düşüş yaşarken kanser tedavisi portföyünü büyütmek için Seagen Inc ile yaklaşık 43 milyar dolarlık bir muahede yaptı. Pfizer’in 2009’da Wyeth’i 67 milyar dolara satın almasından bu yana yapılan en büyük anlaşma, 2022’de yaklaşık 2 milyar dolarlık bileşik satışı olan dört onaylı kanser tedavisiini portföyüne ekleyecek.

-SAP, finansal yatırımcı Silver Lake’e bağlı fonlar tarafından Qualtrics’in satın alınmasının bir modülü olarak data analitiği şirketi Qualtrics’teki hissesini 7.7 milyar dolara satmayı kabul ettiğini bildirdi.





-Qualcomm, 258 milyon dolarlık antitröst cezasını bozmak için Avrupa’nın ikinci en yüksek mahkemesine davayı götürdü.

-Suudi devlet servet fonu, Boeing jetleri için 35 milyar dolarlık sipariş vermeyi düşündüğünü bildirdi.

-Wall Street Journal, bugün Amazon.com Inc ve Rivian Automotive Inc’in elektrikli kamyonet anlaşmalarının münhasırlık kısmını kaldırarak otomobil üreticisinin başkalarına satış yapmasına izin vermek için görüşmelerde bulunduğunu bildirdi. 2019 anlaşmasının şartları uyarınca, Rivian’ın ürettiği tüm minibüsleri Amazon’a satması gerekiyor. Konuya aşina olan kişilere göre, son aylarda Amazon, Rivian’a bu yıl yaklaşık 10.000 kamyonet satın almak istediğini bildirdi ve bu, daha evvel sağlanan bir aralığın alt hududunda. Cevap olarak Rivian, münhasırlık kaidelerini kaldırmaya çalıştı. Bir Amazon sözcüsü, şirketin orjinal muahedede belirtilen kurallar olan 2030 yılına kadar Rivian’dan 100.000 minibüs satın almaya kararlı olduğunu söyledi.

-Walmart bugün, yumurta fiyatlarının yükseldiği ve tüketicilerin cüzdanlarını sıkı tuttuğu bir periyotta mağazalarına daha fazla müşteri çekmeyi amaçlayan bir hareketle Paskalya yemeği ve sepet kombinasyonunu hem çevrimiçi hem de mağazalarda 100 $’dan daha düşük bir fiyata sunacağını söyledi. Şubat 2022’den bu yana Kuş Gribi salgınları nedeniyle yumurtaların fiyatı aylardır rekor düzeye yakın.

CITIGROUP   (C)

Teknik olarak baktığımızda üstte 47.27 düzeyinin kırılması halinde evvel 49.40 ve gerisinden 51.89 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 45.18 takviyesinin altında evvel 42.94 ve gerisinden 40.00 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay ABD’de kimi bankaların batmasının akabinde satış eğilimini güçlendirdi. Pay de 51.89 direnci kırılmadığı sürece satış eğiliminin devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

MORGAN STANLEY   (MS)

Teknik olarak baktığımızda üstte 90.87 düzeyinin kırılması halinde evvel 93.00 ve gerisinden 96.16 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 86.70 takviyesinin altında evvel 83.45 ve gerisinden 81.15 dayanağına yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT:  Hisse ABD’de birtakım bankaların batmasının akabinde satış eğilimini güçlendirdi. Pay de 96.16 direnci kırılmadığı sürece satış eğiliminin devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

JPMORGAN CHASE  (JMP)

Teknik olarak baktığımızda üstte 134.70 düzeyinin kırılması halinde evvel 136.99 ve gerisinden 139.61 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 131.34 dayanağının altında evvel 127.86 ve gerisinden 121.40 takviyesine yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay ABD’de birtakım bankaların batmasının akabinde satış eğilimini güçlendirdi. Pay de 136.99 direnci kırılmadığı sürece satış eğiliminin devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

GOLDMAN SACHS   (GS)

Teknik olarak baktığımızda üstte 326.01 düzeyinin kırılması halinde evvel 340.08 ve gerisinden 354.11 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 315.00 takviyesinin altında 289.26 ve gerisinden 250.91 takviyesine hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay ABD’de birtakım bankaların batmasının akabinde satış eğilimini güçlendirdi. Pay de 354.11 direnci kırılmadığı sürece satış eğiliminin devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı