EkonomiHaber Girişi : 27 Mart 2023 17:04

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-Lockheed Martin Space, daha evvel verilmiş bir Trident II kontratı kapsamında seçenekleri kullanmak için 474,22 milyon dolarlık sabit fiyatlı teşvik fiyatı, maliyet artı teşvik fiyatı ve maliyet artı sabit fiyat değişikliği almaya hak kazandı. Mukavelenin içeriğinde füze üretimi ve konuşlandırılmış sistem takviyesi bulunuyor. Kontratın verilmesi tıpkı vakitte Birleşik Krallık’a yapılan yabancı bir askeri satıştan da yararlanıyor. İşin 30 Eylül 2027’de tamamlanması bekleniyor.�

-Visa, Brezilya fintech Pismo teklifini 1,4 milyar dolara yükseltti. •Volkswagen, elektrikli mobiliteye geçişini hızlandırmak için beş yıllık yatırım bütçesini yaklaşık %13 artırarak 180 milyar Euro’ya çıkaracağını söyledi. Bu harcamanın bir kısmı, elektrikli araç (EV) üreticilerinin hayati girdileri garanti altına almasının ne kadar kıymetli olduğunun bir yansıması olarak, pil metalleri için madencilik operasyonlarına direkt yatırımlara yapılacak.

-Bank of America, yüksek faiz oranları işletmeler üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, Cuma günü varlık idaresindeki çalışanlarını yine görevlendirdiğini ve şirket içindeki öbür ünitelere kaydırdığını söyledi. Kaynak, Reuters’e verdiği demeçte, 200’den az çalışanın şirketin global operasyon tertibinde eser uzmanı konumlarına taşındığını söyledi. Bir Bank of America sözcüsü, “İşimizin ve müşterilerimizin ihtiyaçları büyüyüp geliştikçe, ekibimizi en çok ihtiyaç duyulan alanlara göre ayarlamaya odaklanmaya devam ediyoruz. Mevcut piyasa koşullarına göre, bu alanları desteklemek için yetenekleri yeniden hizalıyoruz” dedi.

-Bugün San Francisco federal mahkemesinde Tesla Inc’in montaj fabrikasında çalışırken şiddetli ırkçı tacize maruz kaldığı jüri tarafından belirlenen Siyahi bir asansör operatörüne ne kadar ödemesi gerektiğini belirlemek için bir duruşma başladı. Duruşmanın beş gün sürmesi planlanıyor. Geçen yıl bir yargıç, jürinin 2021’de ABD’deki bir işyeri ayrımcılık davasında şimdiye kadarki en büyük davacılardan biri olan davacı Owen Diaz’a verdiği 137 milyon dolarlık kararı iptal etti. Diaz’ın avukatları, daha düşük ödemeyi reddettiler ve tazminatlar için yeni bir dava açmayı seçtiler. 2021 duruşmasının ardından ABD Bölge Yargıcı William Orrick, Tesla’nın ırk ayrımcılığından sorumlu olduğu konusunda bir heyet ile anlaştı, fakat kararı 15 milyon dolara indirdi. Orrick ayrıyeten bu haftaki duruşmaya başkanlık ediyor ve her iki tarafın da yeni ispatlar sunmasını yahut yeni şahit çağırmasını yasakladı. Son karar merakla bekleniyor.





-General Electric Hitachi, ortaklarıyla 400 milyon dolarlık global küçük modüler reaktör projesini taahhüt etti.

-Bankacılık bölümünde risklerin azalmasının akabinde bankacılık dalı paylarının bugüne alıcılı başlayacağını görüyoruz.

BANK OF AMERICA (BAC)

Teknik olarak baktığımızda üstte 28.08 düzeyinin kırılması halinde evvel 28.76 ve gerisinden 33.00 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 26.33 dayanağının altında evvel 24.90 ve gerisinden 23.00 takviyesine yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay kanal içerisinde satış baskısını sürdürüyor. 28.76 direnci kırılmadığı sürece pay de satış baskısının devamı gelebilir. Aşağıda ise 23.00 takviyesi kanal tabanı olması sebebiyle hayli kritik bir takviye olarak gözükmekte.

VISA (V)�

Teknik olarak baktığımızda üstte 227.33 düzeyinin kırılması halinde evvel 232.38 ve gerisinden 235.97 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 218.29 dayanağının altında evvel 208.76 ve gerisinden 202.57 dayanağına gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay aşağı istikametli kanal eğilimini kırdıktan sonra yükselişine devam ediyor. Pay 218.29 dayanağının üzerinde kaldığı sürece alış eğilimi devam edebilir. Bu takviyenin kırılması halinde ise düşüşler tekrar ön plana çıkabilir.

JP MORGAN CHASE (JPM)

Teknik olarak baktığımızda üstte 129.30 düzeyinin kırılması halinde evvel 137.86 ve gerisinden 143.90 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 125.60 takviyesinin altında evvel 123.11 ve gerisinden 115.98 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay 129.30 direncin altında satış baskısını sürdürüyor. Bu direnç kırılmadığı sürece baskının devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise alımlar ön plana çıkabilir.

MORGAN STANLEY (MS)

Teknik olarak baktığımızda üstte 87.60 düzeyinin kırılması halinde evvel 89.90 ve gerisinden 95.15 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 81.76 takviyesinin altında 78.45 ve gerisinden 74.90 dayanağına yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay mavi kanal eğilimine devam ediyor. Payın kanal tabanından döndüğünü izledik. Lakin payda 89.90 direnci kritik. Bu direncin altında pay de ise kanal zirvesine gitmek isteyebilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı