EkonomiHaber Girişi : 29 Mart 2023 17:34

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-Kuveyt Yatırım Otoritesi (KIA),Mercedes-Benz Group paylarının son üç yılda yaklaşık dört katına çıkmasının akabinde, yaklaşık 20 milyon payın (hissesinin yaklaşık dörtte biri) satışına başladı. KIA, portföyünü çeşitlendirme uğraşının bir modülü olan pay senedi sürecini tamamladıktan sonra yaklaşık 53 milyon paya sahip olacak. 69,27 euroluk kılavuz fiyatla, satışa sunulan payın pahası yaklaşık 1,4 milyar euro (1,5 milyar dolar) olacak. Alman şirketten yapılan farklı bir açıklamada, KIA’nın şirkete kararını bildirdiği ve araba üreticisinin ana hissedarı olarak kalmayı planladığı belirtildi. Kuveyt şu anda Mercedes‘te %6,8 ile üçüncü en büyük paya sahip.

-Apple, ödeme hizmeti Apple Pay Later’ı ABD’de kullanıma sunduklarını açıkladı. Hizmet, kullanıcılarına, satın alma süreçlerini sıfır faiz ve ekstra fiyat olmadan dört taksitlendirme imkanı sunuyor. Apple Hisse Lider Yardımcısı Jennifer Bailey, “Apple Pay Later, kullanıcılarımızın mali sağlığı düşünülerek tasarlandı. Bu nedenle hiçbir ek ücreti ya da faizi bulunmuyor.” dedi.

-Nike, Japonya’da Jordan marka mağaza açılışı yaptığını bildirdi.

-Microsoft, siber güvenlik ihtiyaçları için yeni AI chatbot’u piyasaya sürdüğünü açıkladı. Microsoft Corp Salı günü, Open AI’nin en yeni GPT-4 üretken yapay zeka modelini kullanarak siber güvenlik uzmanlarının ihlalleri, tehdit sinyallerini belirlemesine ve verileri daha iyi analiz etmesine yardımcı olacak bir araç başlattı. “Security Copilot” adlı araç, güvenlik analistlerine olayları özetleme, güvenlik açıklarını analiz etme ve panoda iş arkadaşlarıyla bilgi paylaşma gibi görevlerde yardımcı olacak basit bir bilgi sistemi sunuyor.





-İngiltere, Broadcom’un VMware’i satın almasını, ABD’li yonga üreticisinin 61 milyar dolarlık muahedenin sunucu pazarı üzerindeki tesirine ait kaygılarına karşılık olarak acil bir taahhütte bulunmamasının akabinde derinlemesine araştıracağını belirtti. İngiltere’nin Rekabet ve Piyasa Kurumu bu ayın başlarında, Broadcom’un bulut bilgi süreç ve sanallaştırma şirketini satın almasının bilgisayar kesimlerinin ve sunucular için yazılım maliyetlerini artırabileceğini söz ederken bugün Broadcom’un kaygılarını yayınladıktan sonraki beş günlük müddet içinde rastgele bir taahhütte bulunmayı reddettiğini ve bu nedenle altı aya kadar sürebilen derinlemesine bir soruşturmaya geçeceğini söyledi.Broadcom, bu ayın başlarında düzenleyici kurumla yapan bir halde çalıştığını ve mutabakatın rekabeti artıracağını ve işletmeler ile tüketicilere yarar sağlayacağını göstereceğini söylemişti.

-Adidas, ticari marka ofisine Pazartesi günü, Black Lives Matter Küresel Network Foundation’ın sarı şeritli tasarımının kendi ünlü üç şeritli markasına o kadar çok benzediğini ve bunun “kafa karışıklığına neden olabileceğini söyleyerek bir başvuruda bulundu. Şirketten bugün yapılan açıklamada, Black Lives Matter Global Network Foundation’ın ticari marka müracaatına yaptığı itirazı en kısa müddette geri çekeceğini tabir ederken şirkete yakın bir kaynak, insanların Adidas’ın ticari marka itirazını Black Lives Matter’ın misyonuna yönelik bir tenkit olarak yanlış yorumlayabilecekleri telaşı nedeniyle geri çektiğini söyledi.

APPLE   (AAPL)

Teknik olarak baktığımızda üstte 160.36 düzeyinin kırılması halinde evvel 162.64 ve gerisinden 165.00 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 156.11 takviyesinin altında evvel 150.56 ve gerisinden 147.65 dayanağına yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay kanal içerisinde satış baskısını sürdürüyor. 162.64 direnci kırılmadığı sürece pay de satış baskısının devamı gelebilir. Bu düzeyin kırılması halinde üst istikametli sert hareketler yaşanabilir.

MICROSOFT   (MSFT)

Teknik olarak baktığımızda üstte 277.18 düzeyinin kırılması halinde evvel 283.12 ve gerisinden 296.42 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 270.00 takviyesinin altında evvel 259.51 ve gerisinden 245.83 takviyesine hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay 283.12 direncin altında satış baskısını sürdürüyor. Bu direnç kırılmadığı sürece baskının devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise alımlar ön plana çıkabilir.

NIKE  (NIKE)

Teknik olarak baktığımızda üstte 121.55 düzeyinin kırılması halinde evvel 123.26 ve gerisinden 125.32 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 118.62 takviyesinin altında evvel 116.83 ve gerisinden 112.82 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT:  Hisse aşağı taraflı kanalı kırdıktan sonra yükseliş eğilimine geçti. Pay de bayrak formasyonu görüyoruz. 125.32 direncinin altında kaldığımız sürece satış baskısı devam edebilir. Bu direncin kırılması halinde ise alımlar hızlanabilir.

ADIDAS   (ADS)

Teknik olarak baktığımızda üstte 147.10 düzeyinin kırılması halinde evvel 152.36 ve gerisinden 161.22 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 142.76 dayanağının altında 137.42 ve gerisinden 129.18 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay mavi kanalın içerisinde yükseliş eğilimine devam ediyor. 137.42 takviyesinin üzerinde kaldığı sürece kanalın zirvesine gitmek isteyebilir. Bu düzeyin kırılması halinde ise sert satışlar görülebilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı