EkonomiHaber Girişi : 01 Nisan 2023 00:01

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-İngiltere’nin rekabet gözlemcisi Cuma günü yaptığı açıklamada, UnitedHealth Group’un 1,24 milyar sterlinlik (1,54 milyar $) sıhhat teknolojisi firması EMIS’i 2. Aşama soruşturması için satın almasına atıfta bulunacağını söyledi. Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA),ABD merkezli UnitedHealth tarafından sunulan bir çözüm yolunu, kombinasyonun potansiyel rekabetçi etkisini azaltmada yeterince ileri gitmediğini düşündükten sonra reddettiğini söyledi. Önerilen çözüm, UnitedHealth’in bir kesimi olan Optum UK’nin yerel İlaç Optimizasyonu ve Nüfus Sağlığı Yönetimi işletmelerinin elden çıkarılmasıydı.

-Boeing, Tayvanlı EVA Air’den 5 adet daha 787 Dreamliner siparişi aldığını duyurdu.

-Boeing payları, uçak üreticisinin ticari uçaklar liderinin en çok satan 737 Max jet üretiminin yakında ayda 31 adet olan mevcut suratın üzerine çıkacağını söylemesinin akabinde %2,4 kadar yükselerek iki haftanın en yüksek düzeyine ulaştı. Boeing Ticari Uçaklar Lideri ve CEO’su Stan Deal, ABD Federal Havacılık İdaresi sertifikasına sahip yeni 737 Max 7 modeli için nihai sertifika evraklarını da tamamlandığını bildirdi.

-İngiltere’de GMB sendikası, ülke merkezindeki Coventry’deki bir depoda çalışan Amazon işçilerinin, maaş anlaşmazlığı nedeniyle Nisan ayında altı gün daha grev yapacaklarını açıkladı. GMB, depodaki 560’tan fazla personelin 16-18 Nisan ve 21-23 Nisan tarihlerinde iş bırakacağını bildirdi. Personeller daha evvel, İngiltere’deki operasyonlarında ilk grevi Ocak ayında düzenledi ve ardından Şubat ve Mart aylarında yedi gün daha grev yaptı. Sendika ayrıca, İngiltere’nin merkezindeki beş ikmal merkezindeki personelleri grev için oylamaya başlayacağını duyurdu.

-Citigroup, ABD pay senetleri için tavsiyesini ‘ağırlığını azalt’tan ‘ağırlığını artır’a yükseltirken, İngiltere hariç Avrupa pay senetleri için tavsiyesini ‘ağırlığını artır’dan ‘nötr’e düşürdü.

-Apple Inc, ABD’de bir temyiz mahkemesini, şirketlerin gizlilik yazılımı teknolojisi konusunda uzun süredir devam eden mücadelesinde patent lisanslama şirketi VirnetX Inc lehindeki 502 milyon dolarlık bir kararı tehlikeye atabilecek nitelikteki patent mahkemesinin kararını onaylamaya ikna etti. ABD Federal Devre Temyiz Mahkemesi, VirnetX’in Apple’ı ihlal etmekle suçladığı iki patenti geçersiz kılan ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi kararını onayladı. VirnetX CEO’su Kendall Larsen yaptığı açıklamada, şirketin karardan hayal kırıklığına uğradığını ve ABD Yüksek Mahkemesine başvurmayı değerlendirdiğini bildirdi.

-General Electric bugün, Siemens Gamesa Renewable Energy S.A. ile Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki tüm önemli rüzgar türbini teknolojisi patent anlaşmazlıklarını çözdüğünü söyledi. Uzlaşma şartları açıklanmadı. Siemens Gamesa, 2020’de Haliade-X türbinleri nedeniyle GE’ye patent ihlali nedeniyle dava açmıştı. Geçen yıl bir Boston federal yargıcı, bir jürinin Siemens Gamesa’ya ilişkin bir patenti ihlal ettiğini tespit etmesinin akabinde GE’nin Haliade-X rüzgar türbinlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde üretmesini ve satmasını yasakladı. Lakin GE’nin, Siemens Gamesa’ya yapılan telif ödemeleriyle Massachusetts ve New Jersey kıyılarındaki mevcut projeler için türbinleri üretmeye ve işletmeye devam etmesine müsaade verildi.

AMAZON   (AMZN)

Teknik olarak baktığımızda üstte 105.85 düzeyinin kırılması halinde evvel 112.74 ve gerisinden 121.29 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 100.40 takviyesinin altında evvel 96.41 ve gerisinden 87.30 dayanağına yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay aşağı taraflı kanal içerisinde hareketini sürdürüyor. Lakin kısa vadede 96.41 dayanağının üzerinde alımlar ön planda. Bu düzeyin üzerinde kalınması halinde yükselişler hızlanabilecekken bu takviyenin kırılmasıyla kanal içerinde satış yapısı devam edebilir.

WALMART   (WMT)

Teknik olarak baktığımızda üstte 147.88 düzeyinin kırılması halinde evvel 151.34 ve gerisinden 160.73 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 143.46 dayanağının altında evvel 139.55 ve gerisinden 128.49 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay kanal içerisinde alış baskısını sürdürüyor. 143.46’nın üzerinde kaldığımız sürece bu alış baskısının devamı beklenebilir. Bu takviyenin kırılması halinde satışlar ön plana çıkabilir.

BOEING   (BA)

Teknik olarak baktığımızda üstte 215.76 düzeyinin kırılması halinde evvel 221.25 ve gerisinden 230.85 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 207.23 takviyesinin altında evvel 200.82 ve gerisinden 195.85 dayanağına yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT:  Hisse düşüş trendini kırdıktan sonra yükselişe başladı. Pay de mavi ile gösterdiğimiz genişleyen üçgen yapısı mevcut. 195.85 takviyesinin üzerinde alış baskısının devamı beklenebilir. Bu dayanağın altında satışlar ön plana çıkabilir.

LOCKHEED MARTIN    (LMT)

Teknik olarak baktığımızda üstte 477.70 düzeyinin kırılması halinde evvel 487.92 ve gerisinden 506.63 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 468.20 dayanağının altında 453.87 ve gerisinden 437.53 takviyesine yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay yükseliş eğilimine devam ediyor. 468.20 dayanağının üzerinde alış baskısının devamı görülebilecekken bu dayanağın altında satışlar sürat kazanabilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı