EkonomiHaber Girişi : 03 Nisan 2023 18:30

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-Volkswagen marka şefi Thomas Schaefer Automobilwoche'ye verdiği demeçte, Volkswagen'in efsanevi Golf arabasının yeni bir içten yanmalı motor jenerasyonunu geliştirmeyi planlamadığını belirtirken şu anda üretimde olan Golf 8, hatchback arabanın son içten yanmalı motor versiyonu olacak ve gelecek yıl bir dizi güncelleme daha bekleniyor. Volkswagen'in Golf'ü yenilemeye yatırım yapmama kararı, araba üreticisinin yatırımlarında içten yanmalı motorları yenilemekten fazla elektrikli araçların maliyetini düşürmek istemesinden kaynaklanıyor.

-Tesla Inc, negatif ekonomik beklentiler ve artan rekabet nedeniyle elektrikli araba satışlarının baskılanmasıyla birinci çeyrek teslimatları beklentilerin altında kaldı. Refinitiv bilgilerine nazaran Tesla, beklenti 430.008 araç iken 422.875 araç teslim etti.

-McDonald's'ın bu hafta ABD ofislerini süreksiz olarak kapattığı ve işten çıkarmaya gitmeye hazırlandığı tabir edildi.Geçen hafta ABD'li çalışanlarına ve kimi memleketler arası çalışanına e-posta göndererek pazartesiden çarşambaya kadar meskenden çalışmalarını istediği belirtildi. Şirketin, çalışanlarından genel merkezde satıcılarla yapacakları toplantıları ve başka tüm yüz yüze toplantılarını iptal etmelerini istediği bilgisi verildi. Kelam konusu e-postada, 3 Nisan'da başlayacak haftada şirket genelindeki durumlar ve çalışanla ilgili değerli kararların iletileceğinin bildirildiği, lakin kaç kişinin işten çıkarılacağına dair bilgi olmadığı tabir edildi. McDonald's Üst Yöneticisi Chris Kempczinski, ocak ayında yaptığı açıklamada, şirket çalışanının bir kısmının işten çıkarılmasının planlandığını kaydetmişti.

-Wood Mackenzie, Tesla'nın ABD'de 3.000 Solar Çatı sistemi kurduğunu söyledi. Tesla böylece güneş gücünü yenilenebilir güce çevirmeye farklı alanlara da devam ediyor.

-Lockheed Martin, havadan yere füze sistemlerinin üretimi ve teslimatı için 439,46 milyon dolarlık bir kontrat kazandı. İşin 30 Eylül 2025'e kadar tamamlanması bekleniyor.

-Boeing, C-32A ve C-40B/C uçak yüklenicisi lojistik takviye hizmetleri için 994 milyon dolarlık bir mukavele kazandı. Bu kontrat, program idaresi, uçak üs ve depo bakımı, motor bakımı, modifikasyonlar ve modifikasyon dayanağı sağlamakta. İşin 31 Mart 2033 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor.

-Siemens, Siemens Energy yatırımından 1,59 milyar euro kar elde ettiğini açıkladı.

-Dört büyük ABD kablosuz operatörü, Cuma günü geç saatlerde Federal İrtibat Kurullarına (FCC) havacılık güvenliği kaygılarını gidermek ve 5G kullanımı için C-Band kablosuz spektrumunun tam kullanımına müsaade vermek için kimi istekli aksiyonlar üzerinde anlaştıklarını söyledi. Verizon ve AT&T’den gelen mektupta, “Bu istekli taahhütler, C-Bantında tam güç dağıtımlarını destekleyecek ve C-Bant operasyonlarımız üzerindeki operasyonel etkiyi en aza indirecek biçimde tasarlandı’’ denildi. Verizon, şirketin daha evvel kararlaştırılan 1 Temmuz son tarihine kadar 5G için C-bandı spektrumumuzu tam olarak kullanmasına müsaade verecek kesin istekli taahhütleri kabul ettiğini söyledi.

AMAZON (AMZN)

Teknik olarak baktığımızda üstte 214.31 düzeyinin kırılması halinde evvel 236.86 ve gerisinden 254.77 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 197.08 takviyesinin altında evvel 186.14 ve gerisinden 172.09 takviyesine hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay aşağı istikametli kanal içerisinde hareketini sürdürüyor. Lakin kısa vadede 186.14 dayanağının üzerinde alımlar ön planda. Bu düzeyin üzerinde kalınması halinde yükselişler hızlanabilecekken bu takviyenin kırılmasıyla kanal içerinde satış yapısı devam edebilir.

WALMART (WMT)

Teknik olarak baktığımızda üstte 127.84 düzeyinin kırılması halinde evvel 133.08 ve gerisinden 141.10 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 123.26 dayanağının altında evvel 119.50 ve gerisinden 116.52 takviyesine yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay mavi kanal içerisinde alış baskısını sürdürüyor. 119.50’nin üzerinde kaldığımız sürece bu alış baskısının devamı beklenebilir. Bu dayanağın kırılması halinde satışlar ön plana çıkabilir.

BOEING (BA)

Teknik olarak baktığımızda üstte 221.25 düzeyinin kırılması halinde evvel 232.30 ve gerisinden 240.86 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 207.23 takviyesinin altında evvel 201.59 ve gerisinden 192.42 takviyesine yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay düşüş trendini kırdıktan sonra yükselişe başladı. Pay de mavi ile gösterdiğimiz genişleyen üçgen yapısı mevcut. 195.85 dayanağının üzerinde alış baskısının devamı beklenebilir. Bu takviyenin altında satışlar ön plana çıkabilir.

LOCKHEED MARTIN (LMT)

Teknik olarak baktığımızda üstte 487.92 düzeyinin kırılması halinde evvel 498.98 ve gerisinden 506.63 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 473.88 dayanağının altında 468.20 ve gerisinden 455.23 takviyesine yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay yükseliş eğilimine devam ediyor. 468.20 dayanağının üzerinde alış baskısının devamı görülebilecekken bu dayanağın altında satışlar sürat kazanabilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı