EkonomiHaber Girişi : 13 Nisan 2023 17:34

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-Bank Of America, mart ayında kart harcamalarının yavaşlayarak Şubat 2021'den bu yana en yavaş tempoya ulaştığını bildirdi.

-Nvidia, grafikleri güzelleştirmek için daha fazla yapay zeka özelliğine sahip oyuncular için orta sınıf yongalarından birini paketlediğini ve segmentin yavaşlayan gelirine karşın şirket için oyun oynamanın ehemmiyetinin altını çizdiğini söyledi. Şirketin bugün piyasaya sürmeye başlayacağı yeni RTX 4070 yongası, 599 dolara mal olacak ve şirketin 1.600 dolara kadar çıkan grafik süreç üniteleri (GPU'lar) serisinin ortasına yakın bir yere yerleştirecek. Güncellediği çip RTX 3060, oyun dağıtım platformu Steam'in Mart ayında yaptığı anket bilgilerine nazaran piyasadaki en tanınan dördüncü oyun çipi. Nvidia'nın ChatGPT üzere yapay zeka sistemlerini eğitmek için kullandığı bilgi merkezi yongaları, şirketin son yıllardaki gelir artışını desteklerken, şirket 2023 mali yılındaki 26,9 milyar dolarlık gelirinin yaklaşık üçte birini oyun yongalarından elde etti, lakin oyun geliri %27 azaldığı görüldü.

-Nikkei'nin haberine nazaran Apple Inc, şirketin üretim varlığını Çin'in ötesine genişletme uğraşlarının bir kesimi olarak Tayland'da MacBook imalatı için tedarikçilerle görüşmelerde bulunuyor. Apple ile görüşmelere direkt katılan üç tedarikçi Nikkei'ye, bu görüşmelere katılan tedarikçilerin öteki müşteriler için Tayland'da mevcut üretim komplekslerine sahip olduğunu ve MacBook'lar için modüllerin ve modüllerin muhtemel montajını ve üretimini değerlendirdiklerini bildirdi. Apple Watch bir yıldan uzun müddettir Tayland'da seri olarak üretiliyor.

-Apple karbonu atmosferden uzaklaştıran projelere yatırım yapmak için 2021'de 200 milyon dolarlık taahhütle oluşturulan fona, 200 milyon dolar daha ek yatırım yapacağını söyledi. Şirket, ek yatırımın fonun yeni projeler başlatmasına ve yılda yaklaşık 1 milyon metrik ton karbondioksiti ortadan kaldırma maksadını ikiye katlamasına yardımcı olacağını söyledi. Goldman Sachs Group ve kar gayesi gütmeyen Conservation International ile birlikte başlatılan fon, son iki yılda Brezilya ve Paraguay'daki ormanlara yatırım yaptı. Apple, genişletilmiş fonun HSBC Varlık Yönetimi'nin ortak teşebbüsü olan İklim Varlık İdaresi tarafından yönetileceğini de kelamlarına ekledi.

-International Business Machines Corp., yazılım ve bulut hizmetlerine odaklanmaya devam ederken, hava durumu işini satmayı değerlendirdiği bildirildi.

-PayPal ve Phoenix Suns, yaptıkları reklam muahedesini 2026 NBA dönemine kadar uzattıklarını açıkladılar.

-Pfizer bugün yaptığı açıklamada Çinli Sinopharm Group ile stratejik bir işbirliği muahedesi imzaladığını ve 2025 yılına kadar Çin'de 12 yenilikçi ilacı pazarlamak için onay almayı planladığını söyledi. Sinopharm lideri Liu Yong, dün Şanghay'da düzenlenen imza etkinliğinde işbirliğinin Pfizer'in yeni ilaçlarının hastalara teslimatını hızlandırmayı kapsayacağını söyledi.

APPLE (AAPL)

Teknik olarak baktığımızda üstte 162.42 düzeyinin kırılması halinde evvel 166.77 ve gerisinden 171.03 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 159.80 dayanağının altında evvel 156.00 ve gerisinden 147.66 dayanağına gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay düşüş kanalı içerisinde hareketini sürdürüyor. 166.77 direncinin altında kaldığımız sürece satış eğilimi devam edebilecekken bu düzeyin üzerinde alımlar ön plana çıkabilir.

INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES (IBM)

Teknik olarak baktığımızda üstte 132.05 düzeyinin kırılması halinde evvel 137.43 ve gerisinden 142.00 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 122.59 dayanağının altında evvel 115.66 ve gerisinden 101.39 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay üçgen yapısı içerisinde hareket ederken bir yandan da satış baskısını koruyor. 132.05 direncinin altında satış baskısının devamı beklenebilecekken bu düzeyin üzerinde alımlar hızlanabilir.

NVIDIA (NVDA)

Teknik olarak baktığımızda üstte 270.24 düzeyinin kırılması halinde evvel 279.83 ve gerisinden 311.95 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 264.00 takviyesinin altında evvel 242.27 ve gerisinden 225.26 takviyesine gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay mavi kanalın doruğundan dönerek satış başlattı. 279.83 direncinin altında kaldığımız sürece kanalın tabanına yanlışsız satışlar hızlanabilir. Bu düzeyin üzerinde tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

INTEL (INTC)

Teknik olarak baktığımızda üstte 32.73 düzeyinin kırılması halinde evvel 33.65 ve gerisinden 38.93 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 31.18 takviyesinin altında 28.22 ve gerisinden 24.74 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay bayrak formasyonu oluştururken bu formasyonu üst kırdıktan sonra satış başlatması oldukça değişik oldu. 33.65 direncinin altında satış baskısının hızlanmasını beklerken bu düzeyin kırılması halinde ise alımlar sertleşebilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı