EkonomiHaber Girişi : 27 Şubat 2023 17:50

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-Pfizer Inc., bio teknoloji firması Seagen Inc.’i satın almak için görüşüyor. Kaynaklar müzakerelerin erken bir aşamada olduğunu ve bir anlaşmaya varılacağının garantisi olmadığını söylediler. Seagen’in piyasa pahası 30 milyar dolar ve bir muahedenin bunu aşması bekleniyor.

-Qualcomm Inc, aygıtlarına uydu tabanlı iletileşme özellikleri eklemek için bir küme Android akıllı telefon şirketiyle birlikte çalıştığını açıkladı. Cep telefonlarını kablosuz data ağlarına bağlayan çiplerin dünyanın en büyük tedarikçisi olan California merkezli şirket, aygıtları geliştirmek için Honor, Motorola, Nothing, OPPO, Vivo ve Xiaomi ile birlikte çalıştığını belirtti. Uydu tabanlı bağlantı ile, başka telekomünikasyon ağlarının bulunmadığı uzak yahut kırsal bölgelerde bilgi gönderip alınabiliyor.

-Tata kümesine ilişkin Air India’nın Airbus ve Boeing Co’dan rekor 470 adet yolcu uçağı siparişi, 70 milyar dolarlık liste fiyatı üzerinden olacak. Air India, bu ayın başlarında Boeing’den 220 ve Airbus’tan 250 uçak için süreksiz muahedeler yaptığını duyurmuştu.

-UnitedHealth, evvelkine paralel olarak üç aylık pay başına 1,65 dolar temettü açıkladı. Temettülerin 21 Mart’ta ödeneceği bildirildi. �

-Cisco, bugün otomobil üreticisinin en yeni E Sınıfı araçlarında bir mobil ofis deneyimi sunmak için Mercedes-Benz ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. 2024 Mercedes-Benz E Sınıfı, sürücülerin aracın bilgi-eğlence sistemine Cisco’nun (CSCO) Webex uygulamasını indirmesini sağlayan Wi-Fi ve hücresel data ilişkisi ile donatılmış olarak gelecek. Kullanıcılar, araç park edildiğinde Webex’in tam kapsamlı işbirliği deneyimine erişebilecek. Araç hareket halindeyken, toplantılar ve çağrılar yalnızca sesli olarak kullanılacaktır. Bu özellik, bu baharda bayilere ulaşması beklenen yeni Mercedes-Benz E Sınıfı araçlarda dünya çapında kullanılabilecek.

-FTC, Meta’nın VR fitness uygulama üreticisini 400 milyon dolara satın almasına karşı açtığı davayı düşürdü.

-Citigroup Inc, bugün yaptığı açıklamada, Rusya’daki tüketici ve kurumsal bankacılık işini geçen yılın sonu itibarıyla tasfiye etmeye bağlı olarak 190 milyon dolarlık maliyet beklediğini söyledi. ABD bankaları arasında Rusya’da en büyük varlığa sahip olan Citi, yaklaşık iki yıl evvel kimi denizaşırı pazarlardan çekilmenin bir modülü olarak ülkedeki perakende işinden çıkacağını açıklamıştı. Daha sonra, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra mahallî ticari bankacılık ünitesini içerecek halde çıkış kapsamını genişletti ve yaklaşık 170 milyon dolarlık masraf varsayımı yaptı.

-Tesla, bugün Berlin yakınlarındaki Brandenburg’daki fabrikasının şu anda haftada 4.000 otomobil ürettiğini duyurdu. Brandenburg fabrikası için planlanan azamî kapasite, haftada 10.000 civarı ve yılda 500.000 otomobil olduğu söz edildi.

PFIZER   (PFE)

Teknik olarak baktığımızda üstte 42.04 düzeyinin kırılması halinde evvel 42.87 ve gerisinden 44.32 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 40.95 takviyesinin altında evvel 38.48 ve gerisinden 37.44 dayanağına gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay kanal içerisinde satışını sürdürüyor. Üstte 42.87 direnci kırılmadığı sürece kanal tabanına hakikat satış baskısı devam edebilir. Bu direncin kırılması halinde ise yükselişler tekrar ön plana çıkabilir.

UNITEDHEALTH  (UNH)

Teknik olarak baktığımızda üstte 493.47 düzeyinin kırılması halinde evvel 501.38 ve gerisinden 516.47 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 478.40 dayanağının altında evvel 463.90 ve gerisinden 447.18 takviyesine gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT:  Pay kanalın kırılmasıyla satış baskısını artırsa da kısa vadede 478.40 takviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Bu takviyenin üzerinde tutunur ise yükseliş eğilimi devam edebilir. Bu takviyenin kırılması halinde satışların devamı gelebilir.

JOHNSON&JOHNSON  (JNJ)

Teknik olarak baktığımızda üstte 158.18 düzeyinin kırılması halinde evvel 161.57 ve gerisinden 167.51 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 155.28 takviyesinin altında evvel 148.10 ve gerisinden 143.01 takviyesine gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay kanal içerisinde değerli bir takviye bölgesini kırarak satış baskısını hızlandırdı. 158.19 direncinin altında kaldığı sürece satış baskısı korunabilir. Bu direncin üzerinde ise tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

BAYER AG  (BAYN)

Teknik olarak baktığımızda üstte 60.23 düzeyinin kırılması halinde evvel 63.24 ve gerisinden 65.62 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 58.61 takviyesinin altında 55.28 ve gerisinden 48.75 dayanağına gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay düşen kanal içerisinde satış eğilimine devam ediyor. 60,23 direncinin altında kaldığı sürece kanal tabanına gerçek satışlarını sertleştirebilir. Bu direncin kırılması halinde yükselişler ön plana çıkabilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı