GündemHaber Girişi : 01 Nisan 2023 00:03

Osmaniyeli üreticiye İzmir’den can suyu

Osmaniyeli üreticiye İzmir’den can suyu

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Osmaniye’de daha evvel ziyaret ettiği kooperatiflerin temsilcileriyle bir ortaya geldi. Birim sorumlusu Yusuf İşbitirici’den çalışmalar hakkında bilgi alan ve bölgede çalışan belediye personeline teşekkür eden Başkan Soyer, “Kimin başı sıkışsa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalıyor. O denli bir tablo var ortada. Çok gurur duyuyoruz. Farklı bir iklim yaratıldı sayenizde. Çok değerli bir şey” dedi.

Dokuma tezgahı ve değirmen yine hayata geçti

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Gökçayır Ziraî Kooperatifi’ni ziyaret ederek üreticilerle bir ortaya geldi. Sarsıntıda hasar gören halı dokuma tezgahı ve değirmenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işler hale getirilmesi ile birlikte kooperatif yine ayağa kalktı. Bayanların halı dokumaya tekrar başlamasının büyük memnunluk verdiğini belirten Lider Soyer, “Siz yeter ki üretin. Sizden halı ve çanta alacağız” dedi. Kooperatifte lokal halkın da dayanağı ile kaybolmak üzere olan halı motifleri çerçevelenerek duvarlara asıldı, bayanlar da halı dokumaya başladı. Ayrıyeten Yaşar Kemal Tohum Merkezi açıldı. Eğitim çalışmaların akabinde burada da üretimin başlayacağı bildirildi.

Fıstık yağı, ezmesi ve paketlemesi için büyük destek

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, fıstık yağının elde edilmesi ve ezme yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından makine ve paketleme takviyesi verilen Yarbaşı Ziraî Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret etti. Tesisi gezen Başkan Soyer, “Burada üretim durmuştu. Ama hayat devam ediyor. Üreticilerimizin hayatlarını sürdürecek, üretime tekrar dönmelerine imkan verecek çareler üretmek lazım. Onun için buradayız. Yarbaşı Belediye Başkanımızla beraber tarımsal üretimi nasıl daha fazla destekleriz, tarımsal üretimi zenginleştiririz onun arayışı içindeyiz. Buranın çok kıymetli bir ürünü var. Yer fıstığı… Belki de Türkiye’deki toplam üretim kapasitesinin değerli bir kısmı bu bölgeden çıkıyor. Bizim fıstığın katma pahasını büyütecek, ezmesi, yağı, cipsi üzere eserlerle çeşitliliği sağlamamız ve pazar ağını geliştirmemiz gerekiyor. Profesyonel takviyeler alacağız, marka dizaynından, ambalaj dizaynına kadar.” dedi.

“Kardeşlik kalıcı bir şey”

Yarbaşı Belediye Lideri Mustafa Kaynar, Lider Soyer’e dayanakları için teşekkür etti. Lider Soyer de, “Bizi kardeşiniz gibi bağrınıza basıyorsunuz. Bizim için de siz artık kardeşsiniz. Büyük felaketin yaraları kolay kolay sarılmayacak zamana ihtiyaç var. Zaman boyunca da hep yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kardeşlik kalıcı bir şeydir. Biz sizi kalıcı kardeşimiz olarak görüyoruz. Sizin yüzünüz gülene, siz normal hayata dönene kadar gücümüz yettiğince yanınızda olacağız” dedi.
Hibya Haber Ajansı