GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 12:04

Otomobil devleri Shanghai’da buluştu

Otomobil devleri Shanghai’da buluştu

20. Shanghai Milletlerarası Araba ve İmalat Teknolojisi Fuarı (2023 Auto Shanghai) 18 Nisan’da Shanghai Ulusal Kongre ve Stant Merkezi’nde başladı. Dünyanın en büyük araba fuarı ve bu yılın birinci A düzeyli araba fuarı olan 2023 Auto Shanghai’ye binden fazla şirket katılıyor.

BMW CEO’su Oliver Zipse, fuarda “Çin geleceğin yattığı yerdir” diye konuştu. Oliver Zipse, 2013’ten beri BMW’nin dünya çapında 500 binden fazla saf elektrikli araç teslim ettiğini ve geçen yıl Çin pazarında BMW’nin saf elektrikli modellerinin satışlarının neredeyse iki katına çıktığını açıkladı.

Mercedes-Benz CEO'su Ola Källenius Çin’e erken geldi. 12 Nisan’da Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong, Ola Källenius ile bir ortaya geldi ve Mercedes-Benz Grubu’nun Çin’deki iş geliştirme ve L3 otonom sürüş üzere gelişmiş teknolojiler hakkında derinlemesine temasta bulundu.

Ola Källenius, fuarda Çin’in Mercedes-Benz için en büyük pazar ve Mercedes-Maybach markası için en değerli pazarlardan biri olduğunu tabir etti.





Audi CEO'su Markus Duesmann da fuara katıldı ve Çin’deki iş dönüşümünü yürüttüklerini kaydetti. Markus Duesmann, Beijing’deki Audi Çin Ar-Ge Merkezi ve Changchun’daki birinci saf elektrikli araç üretim üssü aracılığıyla lokal ar-ge gücü ve üretim kapasitesini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Alman Volkswagen Kümesi, dün yaptığı açıklamada, Anhui eyaletinin Hefei kentinde saf elektrikli akıllı ağ bağlanlıtı araçlar için ar-ge, yenilik ve modül tedarik merkezi kurmak emeliyle yaklaşık 1 milyar Avroluk yatırım planını duyurdu.

Reuters’ta yer alan habere nazaran, geçtiğimiz yıl pazar elektrikli araçlara ve plug-in hibrit araçlara kayıyor. Toyota ve Volkswagen Çin’de pazar hissesini kaybederken, BYD önderliğindeki Çinli markalar süratle gelişiyor.

2022’de Çin’de yeni güçlü binek araçların perakende satışları 5,67 milyona ulaştı ve bu dünyanın toplam perakende satışlarının üçte ikisine denk geldi. New York Times’ta yer alan habere nazaran, bunların yüzde 80’i yerli araba ürecilerinden geldi.

Kaynak Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı