Kültür ve SanatHaber Girişi : 05 Eylül 2023 18:00

OTTO’da Doğa Var!

OTTO’da Doğa Var!

Beton yığınlarına dönüşmüş şehir içlerinde sıkışan – daralan ruhlarınızı rahatlatmak, nefes almak, doğa ile iç içe olmak için Polonezköy’e, Emirgan Korusuna, Maçka ya da Gülhane Parkına, Kefken’e, Kerpe’ye kadar gitmenize gerek yok. Çünkü insanlar oralardan dahi Pendik’e, OTTO Doğa Park tesislerine geliyorlar.

Otto Doğa Park’ta; aileniz ile birlikte keyifli, eğlenceli, eğitici, güvenli ve huzurlu bir ortam adına her şey bulunuyor. Çam ağaçları altındaki restoranda yemeğinizi yerken; çocuklarınız doğal ortamda eğitici – öğretici – sanatsal – kültürel aktivitelerde bulunabiliyorlar. Su sesi, kuş sesi, çiçek kokusu, tavus kuşları ve tavşanlar ortamın aksesuarları…

PENDİK Kurtdoğmuş yolu üzerinde yaklaşık 210 dönüm arazide orman içine yayılmış OTTO Doğa Park Tesisleri; şehrin gürültüsünden – karmaşasından – kirli havasından uzak, bir çocuk ve aile yaşam merkezi olarak kurgulanmış.
Kelimenin tam anlamı ile doğa içinde, doğal yaşam şartlarının bulunduğu OTTO Doğa Park’ta sevdiklerinizle sağlıklı – eğlenceli – keyifli vakitler geçirebilmeniz için A’dan Z’ye her şey düşünülmüş.

Tesiste açık ve kapalı alanları bulunan bir RESTORAN & KAFE, ÇADIR KAMPİNG ALANI, KÜLTÜR SOKAĞI – MÜZESİ, HAYVANAT BAHÇESİ, KARAVAN KÖYÜ, ATÇILIK ve OKÇULUK AKADEMİSİ, ARAMA KURTARMA EĞİTİM ALANI ve çocuklar için uzman eğitimcilerin hizmet verdiği TOPRAK OKULU bulunuyor.
Haftanın 7 günü açık olan, içki servisinin bulunmadığı komplekste; hemen her gün çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler organize edilmekte.

Tesisin tanıtımı için basına bir değerlendirme yapan Kurucu Murat Öztürk ve Koordinatör Esin Tutgun, Otto Doğa Park’ın Türkiye’de bir ilk olduğuna işaret ederek şu sözlere yer verdiler: “Günümüzde, yoğun iş temposu, dijital cihazlar nedeniyle ailelerin birlikte verimli vakit geçirmesi imkânsız hale gelmiş durumda. Pandemi süreci ile başlayan, beton yığınları arasına sıkışmışlık durumunun toplumumuza, özellikle çocuklarımıza olan olumsuz etkileri ortada. Oysa doğada, aileyle vakit geçirmek, çocukların duygusal, sosyal ve zihinsel gelişiminde son derece önemli.

Otto Doğa Park’ı bir çocuk ve aile yaşam merkezi olarak kurguladık. Tesisimizde doğada ailece eğlenerek, öğrenerek verimli ve efektif zaman geçirme imkânı sunmak üzere yola çıktık. Misafirlerimiz atölye ve faaliyetlere birlikte katılabilecekleri gibi; seçtikleri etkinliklerden biri ile farklı etkinlik alanlarında da keyifli vakitler geçirebilecekler.

Çatısız, duvarsız sınıfları ile bir ‘orman okulu’ konseptinde ve doğa atölyeleri, sanat atölyeleri, ekoloji atölyeleri olmak üzere üç bölümden oluşan TOPRAK OKULU; bölgeye eğitim açısından da farklı bir değer kattı. Aile kampları, danışmanlıklar, çeşitli atölyeler, çocukların ve eğitmenlerin eğitimlerine de katkıda bulunmakta.
Toprak Okulu’nda; eğitimin sahaya indirildiği, deneyimsel öğrenmenin baz alındığı eğitim sistemi ile teknolojiden uzak, aile kavramına yönelik çalışmaları son derece değerli.

OTTO KARAVAN KÖYÜ’nde ise şehrin gürültüsünden uzak, huzurlu bir ortam mevcut. Müstakil localar gibi alternatifler var.

OTTO RESTORAN da lezzetli serpme kahvaltı ve kebap çeşitleri, kendin pişir kendin ye konseptleriyle hizmet veriliyor. Ayrıca tesisten sıra gecesi ve doğum günü organizasyonları gibi etkinlikler için de yararlanmak mümkün.

OTTO ATÇILIK AKADEMİSİ’nin kuruluş çalışmaları başlamış olup proje ve inşa süreçleri devam ediyor. At binme sporu özellikle çocukların kaslarını, denge ve koordinasyonunu geliştiriyor. Kan dolaşımını hızlandırarak solunum sistemini iyileştiriyor. Bu akademide çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılanıyor.

OTTO OKÇULUK AKADEMİSİ’nde, geleneksel ve modern seçenekleriyle; insan bedenindeki duruş bozukluklarının giderilmesi, kişinin kendi öz kontrolü ile başarmanın tadına varması, ok atarken tüm vücuda hâkim olup, vücut duruşunu düzeltip, denge ve koordinasyonunu gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

OTTO AİRSOFT ETKİNLİK ALANI’nda kondisyon ve takım sporları ile; bireylerin liderlik dürtüsünü ve kriz anını yönetme gibi özelliklere erişmesi sağlanıyor.

OTTO AFET ARAMA KURTARMA EĞİTİM ALANI’mızda; başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen orman yangınları, sel gibi afetlere yönelik olarak eğitimler gerçekleştiriliyor. Afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları pekiştirmeyi, can kayıplarının önlenmesi adına, farkındalık yaratılmasını; arama kurtarma, dağcılık, yaşam becerilerine kazandırmayı amaçlayan Otto Afet Arama Kurtarma Eğitim Alanı yakın zamanda hazır hale gelecek.
Bu çerçevede AFAD ile akredite süreçleri başlatıldı.
SAKUT (Siyad Arama Kurtarma Timi) ve BADSAR (Birleşik Airsoftcular Arama Kurtarma Derneği) işbirliği ile yaklaşık 450 kişiyi kapsayan (hekim, hemşire, dalgıç, yazılım mühendisi, arama kurtarma eğitmeni, dağcı vb) AFAD Gönüllüsü ve Orman Yangınları Gönüllüsü olan yetişmiş insan gücü ile PEAK (Pendik Belediyesi Arama Kurtarma) ve AFAD iş birliği protokolleri tamamlanıyor.

Bu sayede, alanımızda yüzlerce insanın katılabileceği Afet Arama Kurtarma Eğitimi, Doğada Yaşam Becerileri Eğitimi, Dağcılık, İlk Yardım gibi faaliyetler ifa edilebilecek. Dolayısıyla OTTO DOĞA PARK’ta insan hayatını önceleyen çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi de başlamış bulunuyor.

ÇADIR KAMPİNG, tesisimize özellik ve ayrıcalık katan bir alan. Sizler için maliyetsiz bir tatil niteliğini de barındıran bu alanda kamp yaparak stresten uzak kalabilir, çocuklarınızın doğa bilinci ve doğa sevgisini artırabilir, yemek pratiği konusunda kendinizi geliştirebilir, spor yapma imkanına erişebilirsiniz. Diğer taraftan orman içindeki – bol oksijenli Çadır Kamping Alanı, rahat ve kaliteli bir uyku deneyimi yaşayabilmeniz için de ideal.

SİNOP – KARADENİZ KÜLTÜR SOKAĞI – MÜZESİ; asırlık köy evi, ambar, değirmenden oluşan, her türlü rençberlik malzeme / eşya ve el aletlerinin sergilendiği bir müze ve kültür sokağı da yine yakın zamanda hizmete girecek.
Şehirden kaçış için harika bir plan olmaktan öte, insanın sessizliği, dinginliği ve huzuru bulabileceği eşsiz bir tesis niteliğindeki tesisimize bugüne kadar çevre illerden ve İstanbul’un farklı ilçelerinden yüzlerce, binlerce ziyaretçi geldi. Pendikli hemşirelerimiz de OTTO DOĞA PARKI keşfettiklerinde, sahip olduğu güzelliklere hayran kalacaklardır. Tüm dostlarımızı ağırlamak üzere tesisimize bekliyoruz.”

OTTO DOĞA PARK ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve rezervasyon için İLETİŞİM:Instagram:
ottodogapark: 0533 934 68 86
otto.restoran: 09.00 – 22.00 / 0533 019 06 20
ottokaravankoyu: 0541 519 82 12 / [email protected]/ www.ottokaravan.com.tr
toprakokulu: 0533 934 68 86 ADRES: Kurna Mah. Kurtdoğmuş Yolu Cd. No:65 Otto Doğa Park, Pendik