MagazinHaber Girişi : 23 Ocak 2023 10:07

Öykü Gürman, Alparslan Büyük Selçuklu  dizisinden ayrılıyor mu?

Öykü Gürman, Alparslan Büyük Selçuklu  dizisinden ayrılıyor mu?

8 Kasım 2021’den bu yana TRT ekranlarında izleyiciyle buluşan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yeni gelişme yaşandı. Öke Hatun karakterini canlandıran Öykü Gürman diziye veda etmek zorunda kaldı.

İbrahim Yınal karakterinin ölümü ile birlikte Alparslan dizisinde yeni gelişmeler yaşandı. Bu gelişme kapsamında Öke Hatun karakteri yer almayacak.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde İbrahim Yılan karakterinin eşi Öke Hatun olarak izleyicilerin karşısına çıkan Öykü Gürman, diziden ayrıldı.

Bu dizide Öykü Gürman, zorlu sahnelerde yer alarak çok farklı bir deneyim süreci yaşadı. Ayrıca oyuncu için at binme, ok atma ve dövüş sahneleri konusunda aldığı eğitimler ile bir kazanım olarak kariyerinde önemli bir noktada bulunacak.

Uygar Özçelik ve Öykü Gürman’ın dışında dizinin kadrosundan ayrılanlar arasında; Umut Karadağ, Erdinç, Gülener, Barış Bağcı ve Devrim Saltoğlu gibi isimlerin de olduğu bilgisi basına yansıdı.

dizi2/

Hem şarkıcı hem de oyuncu olan Gürman, ikinci sezonda Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin kadrosuna katılan isimlerden biri olmuştu.

Dizinin sezon başından bu yana iyi bir performans ortaya koyan Öykü Gürman, yıllar önce Sen Anlat Karadeniz dizisi ile oyunculuk mesleğinde adım atmıştı.

Öykü Gürman, şarkıcı olarak sahnelerde yer almaya ve müzikleri ile hayranlarını coşturmaya devam edecek.

ÖYKÜ GÜRMAN KİMDİR?

4 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Gürman aslen Trabzon Ofludur. Ayrıca ‘Berk’ adından ikiz kardeşi bulunuyor.

İlkokul eğitimini Özel Efdal Ana ve İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstek Vakfı Acıbadem Lisesi ve Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde okudu. Sonrasında Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda tamamladı.

Gürman, müzik eğitimine keman ve şan dersleri alarak başladı.

2007 yılında ikiz kardeşi Berk Gürman ile kurdukları müzik grubuyla geniş kitlelerce tanındı. Sonrasında ‘Evlerinin Önü Boyalı Direk’ şarkısı büyük beğeni topladı. Ardından Gürman kardeşlerin birliktelikleri 2010 yılında sona erdi.

Öykü Gürman’ın müzik tarzı, Akdeniz ve Arap müziğini harmanlayarak ortaya çıktı.

İlk albümünü 2007 yılında ‘Kısmet’ adıyla çıkardı. Ayrıca Berk Gürman’ın imzasını taşıyan şarkıların yanı sıra türküleri de flamenko ile birlikte harmanladı.

TRT 1 ekranlarında ‘Boyalı Direk’ adlı müzik ve sohbet programı hazırladı ve sundu. Sonrasında Show TV’de ‘Öykü Gürman ile Günün Yemeği’ programıyla gündüz kuşağında yer aldı.

ÖYKÜ GÜRMAN ALBÜMLERİ

2007 – Kısmet
2009 – İki Arada
2011 – Bir Başka
2014 – Urfalıyım Ezelden
2015 – Aşk Zamanı

SINGLE ŞARKILARI

2014 – Nem Alacak Felek Benim
2018 – Düşün Beni
2019 – Ay Işığı (Koliva ile düet)
2020 – Deniz Gözlüm
2020 – Yine Sevenler Sevsin
2021 – Nació la Luna (Berk Gürman ile düet)

DİZİLERİ

2004 – Türkü Filmi
2014 – Urfalıyam Ezelden (Ceylan)
2018 – Sen Anlat Karadeniz (Asiye)
2020 – Gel Dese Aşk (Sitare Pusat)

FİLMLERİ

2014 – Panzehir (Zeynep Korkut)