GündemHaber Girişi : 24 Şubat 2023 10:40

Özdağ: “AK Parti, Kızılay ve AFAD, Türk Milleti’nin güvenini yerle bir etmiştir”

Özdağ: “AK Parti, Kızılay ve AFAD, Türk Milleti’nin güvenini yerle bir etmiştir”

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 vilayette büyük yıkıma sebep olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki sarsıntının akabinde, zelzelenin çabucak sonrasında Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ başkanlığındaki Zafer Partisi heyeti, 9-14 Şubat 2023 tarihlerinde 10 vilayette incelemelerde bulunmuştu. Tüm teşkilatların yardımlarını ve arama kurtarma gruplarının sevk ve yönetimini bölgeden yürüttü.

20 Şubat akşamı Adana’da canlı yayındayken Hatay sarsıntısına yakalanan Ümit Özdağ, zelzele bölgesine ulaşmak için canlı yayını yarıda bırakarak, Hatay’a geçti.

İskenderun’da çadır bulamadıkları için kenti terk edeceklerini söyleyen vatandaşları dinleyen Ümit Özdağ, “Dünyada 136 ülkeye yardım ettiğini söyleyen Kızılay, Hatay’a neden yardım etmiyor? AFAD ve Kızılay ne iş yapıyor, 16 gündür hala vatandaşlar bizi durdurup çadır istiyorlar. Beşerler çadır bulamadıkları için kenti terk ediyorlar. Bu işin sorumlusu AFAD ve Kızılay’dır, hepsi ile ilgili soruşturma açılıp yargılanmalıdır” dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki çadır kenti ziyaret eden ve vatandaşlarla konuşan Zafer Partisi heyeti, “16 gündür banyo yapamıyoruz. Çocuklarımız salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya, tuvaletlerde su yok” şikayetlerini bölgeden yetkililere iletti.





Deprem bölgesini ziyaretinin akabinde açıklamalar yapan Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, şunları söyledi:

“Öncelikle başta zelzelede yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız olmak üzere tüm milletimize baş sıhhati diliyor, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Zelzelenin çabucak ertesinde büyük bir kaos, büyük bir organizasyonsuzluk, yardımlarda aksama ve birinci 72 saatte devletin sahip olduğu imkanları kullanılmaması ile ortaya çıkan insani bir trajediyi yaşadık. Alanda beşerler haklı bir reaksiyon göstererek, ‘nerde bu devlet’ diyor. Türk Milleti’nin devletçi bir geleneği var. ‘Allah devletimize zeval vermesin’ kelamının İngilizcesi, Çincesi, Arapçası yoktur. Ne yazık ki, Türk Milleti sarsıntının birinci 3 gününde devleti yanında görememiştir. İktidar, devletin büyüklüğünden bahsediyor. Meğer 20 yıldır devleti yöneten zihniyet, çarpık, yanlış ve berbat olduğu için Türk devletinin kurumsal yapısını dağıtmış, parçalamış ve örselemiştir. Ortaya kirli referandumdan sonra bir Saray Rejimi çıkmıştır. Bu zelzelenin altında kalan birebir vakitte Saray Rejimi ve Saray Rejiminin kurumlarıdır, AFAD’dır, Kızılay’dır.”

Yaşanan zelzeleyle ilgili, “Biz Kahramanmaraş’ta değil, İstanbul’da zelzele bekliyorduk” açıklaması yapan Süleyman Soylu’yu eleştiren Özdağ, “Depremi beklemiyorduk palavrasını söyleyen Süleyman Soylu, Kahramanmaraş’ta bir zelzele beklemiyorduysanız, 2019’da Kahramanmaraş’ta 7,4 şiddetinde ve bir zelzelenin tatbikatını neden yaptınız?” diye sordu.

Depreme iktidarın en ufak bir hazırlığı olmamış diyen Ümit Özdağ, “İstanbul sarsıntısına hazırlanıyorsunuz da ne yapıyorsunuz, Türk Milleti’ne söyleyin. İstanbul sarsıntısında daha fazla bina yıkılacak, daha fazla insan ziyan görecek. İstanbul sarsıntısı sırasında Kahramanmaraş bölgesinde olduğu kadar kolay ulaşım sağlanamayacak. İstanbul’daki tüm toplanma alanlarına AVM yaptınız. İstanbul’da sarsıntıda yıkılması olası binaların yıkılması için ne yaptınız? Özetle İstanbul sarsıntısı için de hiçbir hazırlık yapılmıyor” diye konuştu.

Deprem bölgesinde konut ve gayrimenkul satışının yasaklanmasını gerektiğini belirten Özdağ, “Türk Milleti, bir yazgı seçimine gerçek ilerliyor. Türkiye ve İstanbul’da daha fazla insanımızın ölmesini istemiyorsak, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Kilis’i yine inşa etmek istiyorsak, İstanbul sarsıntısı olmadan hasarlı binaları yıkıp, insanların ölmesine müsaade vermek istemiyorsak, bu seçimleri Erdoğan ve AK Parti’den almalıyız. Zafer Partisi olarak Türk Milleti’nden vazife bekliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Hibya Haber Ajansı