GündemHaber Girişi : 08 Mart 2023 10:20

Özdağ: “Muharrem İnce daha önce de ittifaktan ayrılmıştı”

Özdağ: “Muharrem İnce daha önce de ittifaktan ayrılmıştı”

Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında kıymetli açıklamalarda bulundu.

Adaylarını açıklayacaklarını söyleyen Ümit Özdağ, “Zafer Partisi’nin tek başına bir adayı yok ama Zafer Partisi’nin içinde olduğu ve cumartesi (11 Mart 2023) günü açıklanacak olan büyük ittifakın bir adayı olacak. Bütün vatandaşlarımızı, basın yayın kuruluşlarını ve Zafer Partilileri cumartesi günü saat 14.00’da Zafer Partisi Genel Merkezi önüne davet ediyorum. Aday da ittifak da belli olacak.” dedi.

Muharrem İnce’nin adaylığı üzerinde bir mutabakat sağlanamadığını belirten Ümit Özdağ, “Muharrem Bey’in ve Memleket Partisi’nin tek taraflı bir kararla ayrılmasından büyük keder duydum. Arkadaşlarım da ıstırap duydu. Daha evvel basına sızmadı ancak bir öteki Genel Liderin, Mansur Yavaş ile ilgili dayanak açıklamasından ötürü tekrar ayrılmıştı kümeden. Sonraki gün o Genel Lider Muharrem Bey’i arayıp geri dönmesi için ikna etmişti. Muharrem Beyefendi, benim Mansur Yavaş’ı aday göstermeme reaksiyon gösterdi ancak kendisinin de söz ettiği üzere ortada bir mutabakat dokümanı olmasına karşın şimdi bir ittifak mutabakatı yoktu. Birtakım teklifler vardı, karşılıklar geri gelmemişti bize.” şeklinde konuştu.

Bütün Türk halkını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önüne çağırdığından bahseden Ümit Özdağ, “Daha evvel, “Halk desteklerse biz de arkasından yürürüz” demişti Muharrem İnce. “Muharrem Bey, siz de gelin” dedim. Buna çok alınmış ve televizyonda duydum, “Biz ABB önüne iş istemeye gitmeyeceğiz” demiş. Biz de iş istemeye gitmiyoruz. Halkın vicdanını temsil etmeye halkın kendisini davet ettik. Buna üzüldüm doğrusu.” diye konuştu.





Televizyon programında kendisine sorulduğu zaman beni nezaketsizlikle suçladığını söyleyen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Dedi ki, “CHP’nin bir temsilcisini aday gösteriyor.” Doğrusu ben bu türlü kelamda nezaket oyunlarıyla vakit geçirecek bir vakit olmadığını, temel nezaketin Türk halkının taleplerini gündeme getirmek olduğunu düşünüyorum. CHP’ye karşı da bir nezaketsizlik yaptığımı düşünmüyorum. Birebir konuşma içerisinde Muharrem İnce’nin CHP idaresine “Çete” dediğini de dinledim. Bundan ötürü da yayının yöneticisi ile arbede ettiler. Yayın yöneticisi saatine baktı, “Sizin bölümünüz sona erdi, isterseniz ayrılabilirsiniz” dedi. PKK bir çetedir, çete bir soygun çetesidir, mafya çetedir, FETÖ çetedir lakin CHP idaresine “çete” demek; şayet siyaseti nezaket kavramlarıyla tabir edeceksek benim CHP ABB Lideri Mansur Yavaş’ı davet etmem mi nezaketsizlik yoksa CHP genel merkezi idaresine “çete” demek mi nezaketsizlik bedelli kamuoyu bunu taktir edecektir. Keşke bu noktaya gelmeseydi.”

Yedek aday konusu hakkında konuşan Özdağ, “Ben yedek aday değilim” diyor. Biz kimseyi yedek aday olarak göstermiyoruz. Daha üzerinden anlaşılmış bir adaylığı yok ki kendisinin ittifakta ki yedek aday haline gelsin. Bu anlaşma olmamasına rağmen Fatih Altaylı ile konuşmamda, “Biz, Mansur Yavaş’ı desteklemeye devam ediyoruz. Mansur Yavaş’ın olmaması durumunda Muharrem İnce’yi destekleriz. Bunu söylerken de İnce’den bir taahhüt almadım.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı