EğitimHaber Girişi : 17 Aralık 2022 18:20

Bakan Özer, 81 ilin Milli Eğitim Müdürleriyle Toplandı

Bakan Özer, 81 ilin Milli Eğitim Müdürleriyle Toplandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın yürüttüğü eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere 81 ilin millî eğitim müdürleriyle çevrim içi düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

MEB Tevfik İleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve 81 ilin milli eğitim müdürlerinin de çevrim içi katıldığı toplantıda, okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespitine yönelik erken uyarı sistemi ve takip sistemi ile kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesiyle ilgili çalışmalar başta olmak üzere eğitim alanında yürütülen diğer güncel konular ele alındı.

Bakan Özer, toplantıda öğrenci devamsızlık ve terk oranlarının azaltılmasına yönelik gerekli önlemlerin alınması için çeşitli projelerin devreye sokulduğunu belirterek bu önlemlerin tüm okullarda uygulanmasını istedi.

İl müdürlerinden MERNİS’i aktif kullanarak okul terki riski bulunan öğrencilerin velilerine tek tek ulaşmalarını isteyen Özer, “Tek bir çocuğumuzun bile eğitim sistemi dışında kalmasını kabullenemeyiz. Bu konuda elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız. Sizden ricam illerinizde canla başla bu konuya eğilin. İnşallah erken uyarı sistemi ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrenci kalmayacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kimdir ?

5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut ÖZER, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır.

1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır.