EkonomiHaber Girişi : 09 Mart 2023 13:24

Ozon pazaryerinde; kadınlar gününe özel, Türkiye’den en popüler ürünler

Ozon pazaryerinde; kadınlar gününe özel, Türkiye’den en popüler ürünler

Rusya’da Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanacağı 8 Mart öncesinde ikram talebi klâsik olarak artıyor. Bu yıl, bayrama hazırlık olarak Ruslar yurtdışından daha fazla sipariş verdi. Sipariş hacmi geçen yıla kıyasla 4,6 kat arttı. Bu eserlerin başında Çin, Kazakistan, Belarus, Türkiye ve Kırgızistan’dan gelen ürünler yer alıyor. Aynı zamanda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Türk ürünlerine olan talep de önemli bir artış göstererek bir önceki yıla göre neredeyse 40 kat arttı.

Ozon’un hudut ötesi ticaret kısmı Ozon Küresel tarafından yapılan bir araştırmaya nazaran, Ruslar en büyük bahar tatiline hazırlanırken yurt dışından geçen yıla kıyasla 4,6 kat daha fazla sipariş verdi. En tanınan eserler hoşluk ve sıhhat kategorisinden, oyuncaklardan, kıyafetlerden ve beyaz eşyadan geldi. En çok kozmetik, ağız bakım eserleri ve mesken elektroniği aksesuarları satıldı.

Türkiye eserleri bu yıl Ruslar ortasında çok tanınan oldu. Şubat ayındaki sipariş sayısı bir evvelki yıla nazaran 40 kat arttı. Şirket, Ağustos 2022’de Türkiye’de bir temsilcilik açtı ve o vakitten beri sitedeki lokal Türk üreticilerin eser yelpazesi değerli ölçüde genişledi. Şubat ayında Türkiye’den gelen ortalama sipariş tutarı 4.927 ruble oldu.

8 Mart için Ozon’da Türkiye’den en popüler 5 ürün:





Kremler ve cilt bakım ürünleri

Bebekler ve oyuncaklar

Kozmetik

Parfüm

Epilatörler

Rusya Federasyonu’ndaki en tanınan bayramlardan biri olan Dünya Bayanlar Günü 8 Mart’ta kutlanmaktadır. Rusya’da baharın başlangıcı, çiçekler ve erkeklerin bu günde sevdikleri bayanlara, iş arkadaşlarına ve annelerine verdikleri ikramlarla ilişkilendirilen ve resmi tatil olan bir gündür. E-ticaretin gelişmesiyle birlikte Ruslar, tanınan marketplace Ozon üzerinden giderek daha fazla ikram siparişi veriyor.

Rusların yurt dışından eserlere olan talebi, kimi Batılı markaların Rusya’dan ayrılmasından sonra istikrarlı bir şekilde artarken Ozon Global uluslararası varlığını genişletmeye devam ediyor. Şirket, 2022 yılında yeni satıcıları çekmek için Çin ve Türkiye’de temsilcilikler açtı.