MagazinHaber Girişi : 28 Şubat 2023 17:18

Pastane ay çöreği tarifi

Pastane ay çöreği tarifi

Evde pastaneden alınan ay çöreğinden yapmanız mümkün. Mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle çayınız ya da kahvenizin yanında ay çöreklerini severek tüketebilirsiniz. Pastane�ay çöreği nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte bu tarif tam da size göre!

Pastanelerin en çok satan hamur işlerinden biri ay çöreğidir. Özenle hazırlanan ay çörekleri sizi mutlu edebilecek bir etkiye sahip. Çayın, kahvenin yanında bir lezzet arıyorsanız bu ay çöreği tarifini kesinlikle denemelisiniz.

ay çöreği

AY ÇÖREĞİ MALZEMELERİ

  • Hamuru için:
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • İç harcı için:
  • 5 dilim bayat kek
  • 1 çay bardağı ceviz (iri kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı süt
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 gram file badem

AY ÇÖREĞİ TARİFİ

  • Hamur için su şeker ve mayayı karıştırın.
  • Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun.
  • İç malzemesi için keki bir kaba ufalayın. Üzerine çekilmiş ceviz, kakao, şeker, tarçın ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Harçtan alalım elimizle yatsılaştıralım ve bir kenara alın.
  • Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Bezeyi elinizle açtırın ortasına kek harcını koyun.
  • Hamuru birleştirin ve ay şekli verin.
  • Katlama yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. File badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Ay çöreklerini bir süre oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun…