PendikHaber Girişi : 01 Temmuz 2024 14:34

PEAK Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

PEAK Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
PEAK Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekibi, gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta senaryo gereği, 7 şiddetinde yıkılan bir binada kurtarma çalışması yapıldı ve ekibin envanterine yeni kattığı termal dedektör ilk kez kullanıldı.

 

 

Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi, senaryo gereği 7 şiddetinde gerçekleşen bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. PEAK, gerçeği aratmayan bu tatbikatta olası afetlere karşı hazırlıklı olmak için eğitimlerine devam etti. Tatbikatta ekibin envanterine yeni katılan termal dedektör, ilk sınavını başarıyla geçti. 41 personelin katıldığı tatbikatta kurtarma çalışmaları canlandırıldı.

Yeni Termal Dedektör İlk Kez Kullanıldı

 

PEAK Ekibi envanterine yeni katılan termal dedektörün açık veya kapalı alanlarda ve her türlü hava şartlarında arama yapabilmesi sayesinde arama ve kurtarma alanında ekibin etkili ve hızlı çalışmasına katkı sundu. Tatbikat esnasında ilk kez kullanılan dedektör, ilk sınavını başarıyla gerçekleştirdi.

 

Pendik’te kontrollü yıkılmış bir binada gerçekleştirilen tatbikatta ekipler, deprem alarmı ile binada yaralı arama çalışmalarına başladı. Eğitimli köpekler eşliğinde bina enkazında arama faaliyeti gerçekleştirildi. Senaryo gereği binada bulunan bir yaralı dışarı taşınarak ilk yardım alanına getirildi. Ekipler burada ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı, ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. PEAK Ekibi, kontrollü bir şekilde olaya müdahale ederek tatbikatı başarılı bir şekilde sonlandırdı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.