PendikHaber Girişi : 17 Mayıs 2024 12:59

PELEV Başkanı Binali Koç'tan Gazetemize Nezaket Ziyareti

PELEV Başkanı Binali Koç'tan Gazetemize Nezaket Ziyareti
Pendik Lisesi Eğitim Vakfı (PELEV) Başkanı Binali Koç, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Bedri Alpar, Bahri Köseoğlu, Hasan Koç ve Tuğba Yılmaz ile gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

PELEV heyetini; Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Yazıcı, Elif Kırnak, Rabia Hatun Bayram, Deniz Sevimsavur ve Sedat Savaş karşılayıp ağırladılar. 

Vakıf Başkanı Binali Koç yaptığı değerlendirmede; "PELEV'deki görevimi iki yıldır sürdürüyorum. Geçtiğimiz 21 Nisan'daki genel kurulda arkadaşlarım bana tekrar başkanlık görevini layık gördüler. Vakfımız 62 mezunlarından oluşan 10'nu kurucu üye olmak üzere 39 kişi ile kuruldu. O dönemin Kurucu Başkanı Sayın Hüsnü Erişmen oldu. Şu an 43 vakıf ortağımız mevcut. En genç üyemiz 2006 mezunlarından Tuğba Yılmaz. Önümüzdeki süreçte üye yaşımızı Pendik Lisesi mezunu olmak kaydıyla 18'e çekmeyi düşünüyoruz. 
Toplam 8 kişiden oluşan bir yönetim kurulumuz var. 25 kişilik de danışma heyetimiz mevcut. Vakfımızın sabit bir geliri yok. Tüzel kişiliğe sahibiz. Bağışlarla hizmet üretiyoruz. 

Öğrencilerimize maddi - manevi her anlamda destek veriyoruz. Son iki yılda bu sayı 39'a çıktı. Bu arada 17 depremzede öğrenci ve ailesine de yardımda bulunduk. 

Okulumuzun görev yapan ve emekli olmuş öğretmenleri ile de iletişim halindeyiz. 




Okul Müdürümüz Sayın Halil Yıldız ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. 
Sosyal etkinlikler anlamında öğrencilerimize yönelik olarak konferanslar, paneller, geziler, önemli kurum ve kuruluşlara -  üniversitelere ziyaretler gerçekleştiriyoruz. 

Özel günlerde 'fener alayı' etkinliğimizi de geleneksel olarak sürdürüyoruz. 
Bu çerçevede önümüzdeki süreçte; bisiklet yarışı, satranç - masa tenisi turnuvası gibi çeşitli aktiviteler planlamaktayız. 




Her yılın Aralık ayının son haftasında öğretmenlerimize ve 50 yılını doldurmuş mezunlarımıza yönelik nostaljik 'boza günleri' etkinliğimiz de geleneksel olarak devam ediyor. 

Yine geleneksel olarak bu yıl da 2 Haziran Pazar günü lisemizin bahçesinde birlik ve beraberlik, kaynaşma amaçlı olarak 'pilav günü' organize edilecek.

Temel amacımız Pendik Lisesi'ne, öğrencilerine, mezunlarına, görev yapan ve emekli öğretmenlerine yönelik hizmetler üretmek. 

Pendik liseliler Pelev.org.tr adresinden bize üye olabilir ve gelişmeler ile ilgili bilgi alabilirler" sözlerine yer verdi. 



 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.