EğitimHaber Girişi : 15 Mayıs 2023 14:06

PELEV’den Öğrenciler ile Deniz Harp Okuluna Ziyaret

PELEV’den Öğrenciler ile Deniz Harp Okuluna Ziyaret

PELEV Başkanı ve Pendik Lisesi Mezunu (E) Dz. Kd. Albay Binali KOÇ, 11. Sınıf öğrencilerini tanıtım ve bilgilendirmek maksadıyla hem mezunu olduğu hem de yıllardır görev yaptığı Deniz Harp Okulu’na 4 Mayıs Perşembe günü bir gezi düzenledi.

Tuzla’daki Modern Deniz Harp Okulu Tesisleri, 31 Temmuz 1985 tarihinde Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından hizmete açılmış ve Heybeliada’daki tesisler Deniz Lisesi Komutanlığı’na devredilmiştir.   

1988-1989 yılında üç bilimsel dalda ilk mezunlar verilmiştir. 1990 yılının başında Harp Okulları’nın statüsü ve 1462 sayılı Harp Okulları Kanunu’nun 2. maddesinde yer alan “Lisans Düzeyinde Eğitim” kavramı tartışılmaya başlanmıştır. Genelkurmay Başkanlığı’nca, Harp Okulu’ndan mezun olacak subaylara herhangi bir fakültede lisans tamamlama eğitimine gerek duymayacak şekilde belli bir dalda lisans düzeyi eğitim/öğretim verilmesi emredilmiştir. Bu emir üzerine YÖK’ün mühendislik çerçeve programı Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ programları da gözden geçirilerek yeniden düzenlenen programlar 1991-1992 yılında uygulanmaya başlanmış ve 1993-1994 yılında ilk mezunlar verilmiştir.

Okul Müdür Yardımcısı Banu Gündoğan ve Okul Rehber Öğretmeni Aysel Aktop rehberliğinde 40 öğrenciyi okul girişinde karşılayan dekanlık subayları hoşgeldiniz konuşmasının ardından dış liman bölgesini gezdirdi.

Daha sonra spor tesisleri ve dekanlık laboratuvarlarını gezen öğrenciler, Planetaryumda yıldızları seyretti, gemi kullanma havuzunda maket gemileri kullandı, yeni yapılan modern Köprü üstü Simülatöründe fırtınalı bir havada askeri gemiyle boğaz geçişi yaptı.