PendikHaber Girişi : 14 Aralık 2022 17:12

PENDEF Alkışı Hak Ediyor!

PENDEF Alkışı Hak Ediyor!

Türkiye’nin 7 bölgesinden 14 derneğin bir araya gelmesi ile oluşan Pendik Dernekler Federasyonu, bünyesine 10 yeni dernek daha kattı. Bu özel katılım için bir buluşma ve tanışma toplantısı organize edildi. Toplantının onur konuğu Belediye Başkanı Ahmet Cin oldu.

Farklı yöresel kültürler arasında birlik ve beraberlik ruhunu hayata geçiren PENDEF alkışı hak eden bir çatı kuruluş olarak dikkat çekiyor. Kurulduğu 2008 yılından bu yana örnek faaliyetleri ile gündeme gelen, genel başkanlığını Ziya Öncan’ın yürütmekte olduğu Pendik Dernekler Federasyonu (PENDEF)13 Aralık 2022 Salı günü Duduzar Tesisleri’nde keyifli bir programa daha imza attı. Belediye Başkanı Ahmet Cin de programda onur konuğu olarak yer aldı.

‘Buluşma – tanışma’ temalı etkinlikte, federasyona bağlı mevcut 14 dernek temsilcisinin yanı sıra; yeni katılım sağlayan 10 dernek temsilcisi bir araya geldi. PENDEF’in  bünyesindeki dernek sayısı da 24’e çıkmış oldu. Etkinlik çerçevesinde; PENDEF’e üye dernek temsilcileri kendilerini ve derneklerini tanıttılar.

Tanıtımların ardından söz alan PENDEF Genel Başkanı Ziya Öncan;  “PENDEF Pendik sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve her biri çok sayıda üyeye sahip hemşeri derneklerimizin bir araya gelmesi ile oluşmuş çatı bir kuruluşumuz.

Pendik Dernekler Federasyonu olarak, farklı şehirlerin insanlarını ve farklı kültürleri bir araya getirerek kültürel bir zenginlik oluşturmaktayız.  En doğusundan en batısına kuzeyinden güneyine ‘ 7 Bölge Tek Gölge’ mottosu ile ülkemizin dört bir yanına dostluk ve gönül köprüleri oluşturduk. Milletçe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir olma – bir arada olma duygusunu en üst seviyelere çıkarmayı amaçlayan çalışmalar yapmaktayız. Federasyonumuza yeni katılan ve güç veren derneklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen ve göreve başladıklarından bu yana yapılan çalışmalarla ilgili temel bilgiler veren Başkan Cin; “İstanbul’da bütçesinin %40’ından fazlasını yatırıma harcayan tek belediyeyiz.

Sosyal ve kültürel etkinlikler bakımından da örnek alınıyoruz. Bunu bütçemizi verimli kullanarak, gereksiz harcamalardan kaçınarak gerçekleştiriyoruz.

PENDEF’in çalışmalarını da yakından takip ediyorum. Gerçekleştirdikleri etkinliklerle, içinde bulunduğumuz döneme, birlik ve beraberlik adına çok değerli katkıları var. Başkan Ziyan Öncan nezdinde tüm dernek başkanlarımızı ve üyelerini taktir ve tebrik ediyorum” dedi.

Etkinlik yeni katılım sağlayan dernek başkanlarına rozet takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

PENDEF’in Kurucu Başkanı Fuat Şengül 2008 – 2011, Yaşar Saka 2012 – 2017, Ramazan Öztürk 2017 – 2021  tarihleri arasında başkanlık görevi yaptılar. Mevcut başkan Ziya Öncan da 13 Mart 2021 tarihinden bu yana bayrağı devir almış bulunuyor.

Örnek bir birliktelik oluşturan ve çok kıymetli – anlamlı etkinliklerin altına imza atan PENDEF’i tebrik ediyoruz.