PendikHaber Girişi : 16 Haziran 2022 16:41

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Kimdir?

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Kimdir?

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ilçe kamuoyunun  gündemindeki  isimlerden biri. Görev yaptığı dönem boyunca vatandaşla iç içe olan, samimi ve doğal ilişkiler kuran Başkan Cin, bunun karşılığında ‘Ahmet Abi’  hitabı ile karşılanarak ağırlanmakta.

Nisan 2021’de yapılan bir araştırma sonucu  en başarılı ilk 4 belediye başkanı arasında yer alan Ahmet Cin’in hayatını, kariyerini ve hakkında yapılan haberleri detaylandırarak aktarıyoruz.

AHMET CİN KİMDİR?

Aslen Ordulu olan Ahmet Cin, 1966 yılında Sakarya’da dünyaya geldi.  İlkokulu Sakarya’da, ortaokulu Pendik’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Ahmet Cin, askerliğini Amasya’da yaptı. Evli ve üç kız çocuk babasıdır.

Üniversiteden sonra profesyonel iş hayatına mali müşavir olarak başladı. Pendik’te mühendislik plastikleri imalatı ve ihracat yapan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

Siyasi yaşamına, Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fazilet Partisi’nde Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüterek başladı.

1999 Yerel Seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı yıllarda Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak  hizmet etti.

AK Parti’de 2012 yılında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Yedi yıl devam eden AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği sürecinde;

  • 1. Bölge Teşkilatlardan Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı
  • Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı
  • Siyasi Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Vekilliği
  • 7 Haziran, 1 Kasım, 16 Nisan ve 24 Haziran Seçimlerinde İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerini yaptı.

Pendikspor Kulübü Başkanlığı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev aldı.

2005 yılından bu yana yerel ekonomik kalkınma hedeflerine katkı sunan Pendik Sanayici ve İşadamları Derneğinde (PESİAD) Kurucu Başkanlık ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonucunda  yüzde 54,76 oy alarak Pendik Belediye Başkanlığına seçildi. Ahmet Cin  5 yıllık dönemde Pendik’i yönetmek üzere görevi Dr. Kenan Şahin’den devraldı.

VATANDAŞIN AHMET ABİ’Sİ  OLDU

Başkan Cin, vatandaşlarla kurduğu ilişkilerde; makam, yetki ve güç sahibi bir politikacı edası değil; arkadaş sıcaklığı sergiliyor

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yaklaşık üç yıldır görev başında. Başkan Cin’in bu süreç içerisinde ön plana çıkan en belirgin özelliği, gerçekleştirilen hizmetlerin ötesinde, mütevazı kişiliği oldu.

Hemen her gün, her kesimden ve her görüşten insanla temas içerisinde bulunan Başkan Cin, bu görüşmelerinde; makam, yetki ve güç sahibi bir politikacı edasıyla değil; samimi, alçakgönüllü ve çözüm odaklı bir anlayış ile hareket etti.

Pandemi döneminde de, ‘Asla yalnız değilsiniz’ söylemini sahaya yansıtmayı başaran ve özellikle dezavantajlı kesimin ihtiyaçlarının karşılanmasında aktif rol üstlenen Başkan Cin, bu nitelikleri ile de; başkanlık koltuğunu belediye makamından, vatandaşın kalbine taşıdı.

Şimdilerde birçok kimse ona ‘Başkanım’ diye değil, ‘Ahmet Abi’ diye hitap ediyor…

VATANDAŞIN AHMET ABİ’Sİ OLACAĞINI 2019 YILINDA SÖYLEMİŞTİ…

Yerel basın mensupları Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuşlardı. (2019)

Seçim sonrası makamında yerel basını ağırlayan Başkan Cin, önemli hususları gazetecilerle paylaşmıştı.

“Nasıl bir belediye başkanı olacağım?”

Başkan Cin nasıl bir belediye başkanı olacağını şöyle ifade etti: “30 yıldır siyasetin içindeyim. Birçok önemli görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Bundan sonrası için sahada, sokakta, caddede aktif olarak halkın içerisindeyim. Beni nasıl tanıyorsanız, bundan sonra da öyle olacağım. Değişen hiçbir şey olmayacak’” dedi.

Ahmet Cin Pendik’teki seçim sonuçlarının kazanımını, vatandaşa birinci elden ulaşarak yapıldığını sözlerine ekleyerek, “Halka gerçekleri söylediğinizde kazanıyorsunuz. Dürüstlük kazanıyor’’dedi.

BAŞARISI TESCİLLENDİ

SONAR araştırma şirketinin  Nisan 2021’de İstanbul genelinde gerçekleştirdiği ilçe belediye başkanları performans değerlendirmesinde Başkan Ahmet Cin, 39 belediye başkanı içerisinde en başarılı ilk 4 belediye başkanı arasında yer aldı.

İstanbul’un 39 ilçe belediye başkanı için sorulan aynı soruya Pendik’ten  katılanların yüzde 64.2’si Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’i başarılı bulduğunu ifade etti.

BİRÇOK İLKE İMZA ATILDI

Ahmet Cin başkanlığındaki Pendik Belediyesi  birçok farklı alanda ilke imza attı. Bunlardan birkaçına yazımızda yer veriyoruz.

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ ‘AĞ ANAHTARINI’ PENDİK BELEDİYESİ KULLANDI

Dünya’da sadece birkaç firmanın ürettiği Switch’i (ağ anahtarı) Türkiye’de ilk defa Teknopark’ta yapıldı. Pendik Belediyesi de Pnetworks firmasının ürettiği Switch’i ilk kullanan kurum oldu. Firmayla ‘İşbirliği Protokolü’  imzalayan Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Belediye olarak bu Switch’i denedik ve başarılı olduğunu gördük. Pendik’te böyle bir markanın Türkiye’ye değer katması adına çok mutluyuz “dedi.

İLK  DİJİTAL TEKNOLOJİ TABANLI KLASİK SANATLAR MERKEZİ AÇILDI

Pendik Belediyesi, Dijital Teknoloji Tabanlı Klasik Sanatlar Merkezi’ni Neyzen Tevfik Sanat Evi`nde hizmete açtı.

Klasik sanat eserlerini sanal gözlükle izlediler

Merkezdeki VR (Sanal Gerçeklik) Odası ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Konuklar Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Çini, Katı, Cilt, Kalemişi, Sedef Kakma – Naht, Ahşap Sanatları, Edirnekari ve Halı-Kilim olmak üzere 12 farklı sanat dalında usta sanatçıların eserlerinin bulunduğu sanal müzeyi sanal gözlükle inceleme fırsatı yakaladı.

“Sanat mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı umuyoruz”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, göreve gelirken sanat eserlerine ve mimari yapılara dijital ortamda seyahat etme imkanı sağlayacakları vaadinde bulunduklarını hatırlatarak “Hizmete giren bu merkezle bu vaadimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca merkezimizde yaşatmaya çalıştığımız geleneksel sanatlarımızı, ülkemizin sanat mirasını, usta sanatçılarımız eliyle gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz” dedi.

BİR İLK DAHA: AİLELER ÜNİVERSİTESİ

Aileler Üniversitesi tasarısı, pilot uygulamanın ardından kapsamı genişletilerek “Kişilerarası Şiddetin Önlenmesi: Saydam Bakış” projesi  Pendik’te uygulanmaya başlandı.

Başkan Cin: “Çaresizliğimize ilaç, merhem olacak proje”

Belediye Başkanı Ahmet Cin, saha çalışmalarında kendilerine iletilen her talebi karşılamakta zaman zaman zorluklar yaşadıklarına dikkat çekti. Şiddet, aileyle ilgili sorunlar karşısında kimi zaman çaresiz kaldıklarına belirten Cin, bu projenin bu çaresizliklere ilaç, merhem olacağına inandıklarını kaydetti. “Çalışmanın ülke, toplum, bireyler adına faydalı bir proje olduğuna inanıyorum” diyen Cin Belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini de ifade etti.

AFAD AKREDİTASYONLU İLK BELEDİYE�

Pendik’te kurulan Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) Türkiye’de bakanlıktan onay alan ilk ilçe arama kurma ekibi oldu ve afet bölgelerinde başarıyla görev yapacak donanımda.

Başkan Cin yerel basınla sık bir araya gelerek Pendik ile ilgili değerlendirmelerde bulunur ve basın mensuplarının sorularını yanıtlar.

BAŞLIKLAR HALİNDE TOPLANTI HABERLERİNİN BİRKAÇINI AKTARIYORUZ:

“PENDİK’İN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIYORUZ”   23 EYLÜL 2021

Başkan Cin, Pendik’in İstanbul’da en çok yatırım yapan belediye olduğunu belirterek; bu amaca yönelik olarak herkesle diyalog içindeyiz. Olumlu olumsuz tüm eleştirileri de dikkate alıyoruz” dedi

Başkan Cin basın mensuplarına yönelik yaptığı bilgilendirmede birçok başlığa yer verdi. İşte o başlıklardan özetler:

Pendik Belediyesinin güçlü bir mali yapıya kavuştuğuna işaret eden Başkan Ahmet Cin, ” 2019-2020 yıllarında İstanbul’un en çok yatırım yapan ilçe belediyesi olduk. Bu durum 2021 yılında da değişmeyecek gibi duruyor. Bütçemizin yüzde 40’ını yatırımlara ayırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

25 kilo metre duble yol

Çok iyi ve nitelikli bir ekibe sahibiz. Köy konaklarımızı hızla bitiriyoruz. Kurna, Emirli, Göçbeyli, Kurtdoğmuş ve Ballıca’ya köy konaklarını inşa ediyoruz. Yol bakım, yeni yol açma ve asfaltlama çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çamlık Mahallesi Kartal Yolu’nu açıyoruz. 5 metre genişliğindeki bu yolumuz 13 metreye çıkacak ve çift gidiş çift geliş olacak. 1.5 kilometre uzunluğundaki yolumuzu yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bu yol bölge halkına büyük kolaylık sağlayacak ve mesafeleri kısaltacak. 25 kilometre duble yol yaptık. Yollara 65 milyon lira yatırım yaptık.

Fuar alanını Pendik’e kazandıracağız

İlçemize fuar alanı kazandırılması konusu uzun yıllardır gündemde. Konuyla ilgili çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde sanayi ve teknoloji bakanımız Pendik’e gelecek ve konuyu detaylarıyla masaya yatıracağız. Pendik’imize yakın bir zamanda uluslararası fuar alanı kazandıracağız.

Yeşil alanları koruyoruz

Yeşil alanların imara açılacağı dedikodusu şahsımı en çok rahatsız eden konudur. Biz boş bulduğumuz her yeri adeta küçük bir ormana dönüştürmenin derdindeyken böyle bir şey yapmamız söz konusu olamaz. Çamlık Mahallemizde yaklaşık 185 dönümlük bir korumuz var. Burayla ilgili düzenleme çalışmamız var. Yürüyüş yolları yapıyoruz. Halkımızın kullanımına açmayı planlıyoruz ve bir de sosyal tesis inşa ediyoruz. İlçemizde yeni açtığımız yolları da yeşil kuşağa dönüştürüyoruz.

220 Bin konut ziyareti

İlçemizde birçok projeyi Pendiklilerle birlikte yürütüyoruz. 36 mahallemizin 21’in de esnaflarımızı tek tek ziyaret ettim. İlçede 292 bin bağımsız bölüm konut ve işyeri var. Biz bunların 220 binini ziyaret ettik ve çeşitli hediyeler takdim ettik. ‘Pendik’i Pendiklilerle birlikte yöneteceğiz’ sözümüz vardı. Bu sözümüzü yerine getirmenin gayretindeyiz.

2.5 yılda 4 gün tatil

2.5 yıllık belediye başkanıyım. Şimdiye kadar sadece 4 gün izin kullandım. Pendikli hemşerilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar.

BAŞKAN AHMET CİN: MADDİ MANEVİ YANINIZDAYIZ   29 NİSAN 2021

Belediye Başkanı Ahmet Cin; “Kurum olarak 7/24 vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bu dönemi el ele vererek, dayanışma içinde geride bırakacağız” sözleriyle, Pendiklilere ‘Asla Yalnız Değilsiniz’ mesajını yineledi.

Pendik Belediyesinin; Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık kuruşları, Kızılay, PESİAD gibi birimlerle işbirliği ve koordinasyon içinde, mesai tanımaksızın vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Başkan Cin; “Özellikle ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi, hijyen paketi, giysi yardımlarımız devam ediyor. Birçok noktada, bakacak kimsesi bulunmayan yaşlılarımıza evde sıcak yemek, evde temizlik hizmetlerimiz mevcut. Yine talep edildiğinde, sokağa çıkamayacak durumda olan insanlarımızın alışveriş işlemlerini ekiplerimizle gerçekleştiriyoruz.

Hayırsever iş adamlarımızın da desteği ile dar gelirli vatandaşlarımızın bakkal borçlarını sıfırlıyoruz. Kaymakamlık ile birlikte ihtiyaç sahibi kimselere maddi yardımlar yapılmakta. Yine belediyemizin öncülüğünde, işletmelerle işbirliği yaparak hayata geçirdiğimiz; ‘Askıda Ekmek’, ‘Askıda Yemek’ gibi uygulamalar birçok noktada işletiliyor. Evde bakım, tıbbi malzeme desteği, özel ambulans, psikolojik destek hattı gibi uygulamalarımız ile de sağlık alanında vatandaşlarımızın yanındayız. Bu zor dönemi el ele vererek, dayanışarak, gerekli kurallara uyarak geride bırakacağımız günler yakınıdır” şeklindeki açıklaması ile de Pendiklilere moral verdi.

BAŞKAN CİN FAALİYETLERİNİ SAHURA TAŞIDI  20 NİSAN 2022

Yerel Basın mensupları ile sahurda bir araya gelen Başkan Cin, faaliyetlerle ilgili özet bir bilgi verdikten sonra, karşılıklı soru cevap ve sohbet faslı ile programını tamamladı.

Yeni belediye binasının temelinin atıldığını ve inşaat sürecinin hızla tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını belirten Başkan Cin; şehir merkezindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinerek; Türkiye’de ilk defa, binaların deprem anında sallanacak – ileri geri gidecek fakat yıkılmayacak şekilde tasarlanmış olduğu bir dönüşüm projesi hazırladıklarını ifade etti.

Pendik Devlet Hastanesi ile ilgili gelişmeler hakkında da bilgi aktaran Başkan Cin; mevcut hastane binasının yıkılarak bulunduğu yerde çok daha modern bir hizmet binasının inşa edileceğini belirtti.

İstanbul’un en fazla yatırım yapan ilçe belediyesi olduklarını, sosyal yardımlar noktasında da yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerini gözettiklerini ifade eden Başkan Cin; “İyi günde, kötü günde her zaman vatandaşımızın yanındayız” dedi.

ULUSAL BASINDA DA FAALİYETLERİ YER ALDI

Pendik Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilen faaliyetler yerel basının yanı sıra ulusal basında da yer alarak dikkatleri çekti.

Gündeme gelen bazı haberler:

Busenaz Sürmeneli, Pendik’te Dünya Şampiyonası’na Hazırlandı

Pendik Belediyesi’nin  Yayalar Mahallesi’ne yaptığı spor tesisine, Boks dalında ilk kadın Olimpiyat Şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli’nin adı verilmişti.  İsminin verildiği spor kompleksinde Sürmeneli Dünya Şampiyonası’na hazırlandı.

Yeni üniversitelilere 750 TL destek

Belediye Başkanı Ahmet Cin sosyal medya hesabından müjdeyi vererek Sosyal Destek Yardımı kapsamında üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 750 TL  destek sağladı.

Pendik’te 45 günde tamamlanan ‘Aydos Orman Caddesi’ hizmete açıldı

Pendik Belediyesi, dar olması nedeni ile sık sık kazaların yaşandığı Aydos Orman Caddesi’ni genişletme çalışmasını tamamladı.

Kurtdoğmuş’a Köy Konağı, Göçbeyli’ye Fide ve Gübre

Pendik Belediyesi Kurtdoğmuş Köy Konağı’nı hizmete açtı. Göçbeyli Köyünde ise çiftçilere fide ve tarımsal malzeme hibe edildi.

Kaynak: Vikipedi, www.pendik.bel.tr,  Pendiklitv.com, ahmetcin.net, Pendik gazetesi arşivi, haberler.com, www.istanbultakipte.com, www.haber7.com

Hazırlayan: Elif Kırnak