PendikHaber Girişi : 04 Temmuz 2024 16:25

Pendik Belediyesi'nden Ücretsiz Atık Eşya Alım Hizmeti

Pendik Belediyesi'nden Ücretsiz Atık Eşya Alım Hizmeti

Pendik Belediyesi, kullanılmayan ve ihtiyaç duyulmayan ev eşyalarını bina önüne indirilmesi şartıyla ücretsiz olarak alıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, 444 81 80 numaralı iletişim merkezini arayarak randevu alabilirler.

 

Pendik Belediyesi, Pendiklilerin günlük hayatını kolaylaştırmak ve çevreye katkıda bulunmak amacıyla 7/24 çalışıyor. Hem geri dönüşüme destek olmak hem de vatandaşlara yardımcı olmak için sürdürülen bu atık eşya alım hizmeti sayesinde çevre kirliliği azalıyor, doğal kaynaklar korunuyor, ekonomiye katkıda bulunuluyor ve atıkların bertaraf maliyetleri düşürülerek sürdürülebilir bir geleceğe önemli bir adım atılıyor.

 

Hizmetten Nasıl Faydalanabilirsiniz?

1. Kullanılmayan ev eşyalarınızı bina önlerine indirin.

2. 444 81 80 numaralı iletişim merkezini arayarak talep oluşturun.

3. Ekipler, atıklarınızı mümkün olan en kısa sürede alacaktır.

 

Atık Eşyalar, SRF Tesisi’nde Değerlendiriliyor

Pendik Belediyesi, ilçe genelinde topladığı atık kanepe, mobilya, televizyon gibi eşyaları Atık Getirme Merkezi’nde değerlendiriyor. Bu merkezde ahşap atıklar, tekstil ürünleri ve hacimli atıklardan elde edilen materyaller geri kazanım tesislerine gönderiliyor. Oradan ise yeniden hammadde üretimi için geri dönüşüm tesislerine aktarılıyor. Ahşap, sünger ve tekstil grubu ürünlerden geriye kalan atıklar, parçalanarak biokütle halinde enerji santrallerinde alternatif yakıt kaynağı olarak kullanılıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.