TeknolojiHaber Girişi : 11 Mayıs 2022 12:38

Pendik ile ilgili Tüm Projeleri Bir Araya Topladı

Pendik ile ilgili Tüm Projeleri Bir Araya Topladı

Pendik’te yıllara göre; tamamlanan, devam eden, yenilenen ve planlanan bütün projeleri tek bir siteden takip edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Pendik’te son 14 yılda gerçekleşen yatırımları ve projeleri artık tek bir siteden takip edebilirsiniz.

PENDIK Belediyesi’nin www.pendikprojeleri.com internet sitesinde;  harita üzerinden istediğiniz bölgeye ilişkin; tamamlanan, devam eden,  yenilenen  ve planlanan tüm projeleri  kategori halinde görebilirsiniz.

Pendik gazetesi olarak siteyi incelediğimizde 14 yılda; Vizyon  56 – Kültür Sanat  19  –  Gençlik ve Spor 87 –  Eğitim 155 – Sağlık 40 –  Sosyal Destek 32 – Çevre 211 –  Ulaşım 164 –  İmar 145  ve Diğer 113 olmak 10 kategoride toplam 1022 tane projenin olduğunu görüyoruz. Ayrıştırma yaptığımızda ise; tamamlanan  786, devam eden  79, yenilenen  122, planlanan 35 proje mevcut.

YILLARA GÖRE PROJE DAĞILIMI

Sırasıyla yıllara göre dağılan projeler şu şekilde; 2009 – 60, 2010 –  32, 2011 –  41, 2012 – 53, 2013 – 67, 2014 – 97, 2015 – 76, 2016 – 89, 2017 – 101, 2018 – 97, 2019 – 81, 2020 – 64, 2021 – 65, 2022 – 99 tane yer alıyor.

VİZYON PROJELERİ: BAŞARILI BELEDİYE İYİ GELECEK

İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Pendik’i cazibe merkezi haline getirmek için kamu ve özel sektör yatırımları ile yeni proje alanları oluşturuldu.

İŞTE O PROJELER;

Pendik Hükümet Konağı (Kamu),Yeni Belediye Binası ve Kent Meydanı Projesi (Kamu),Pendik Millet Bahçesi Projesi (Kamu),Pendik Devlet Hastanesi Projesi (Kamu),Pendik Gar Millet Kıraathanesi Projesi (Kamu),Pendik Şehir Müzesi Projesi (Kamu),Kültür ve Medeniyet Merkezi Projesi (Kamu),Teknopark İstanbul (Kamu-Özel),MyTECHNIC İstanbul (Özel),Teknopol İstanbul (Kamu),Pendik Teknoloji Üssü Projesi (Kamu),Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Projesi (Kamu),Uluslararası Fuar Alanı Projesi (Kamu),Havacılık Bakım, Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM) (Kamu-Özel),Uluslararası Gaz Eğitim Teknoloji ve Araştırma Merkezi (UGETAM) (Kamu),Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü (Özel),Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (Kamu-Özel),Pendik Metrosu (Kamu),İDO Pendik Terminali (Kamu),Yüksek Hızlı Tren (YHT) (Kamu),TCDD Tren Garı Avan Projesi (Kamu),Aktarma İstasyonu Otoparkı ve Altgeçidi (Kamu),Şehirlerarası Otobüs Aktarma İstasyonu Projesi (Kamu),Pendik Tersanesi (Kamu),Pendik U.N. RO-RO Terminali (Özel),Marintürk İstanbul City Port (Kamu-Özel),Güzelyalı Gemicilik Fuar Alanı Projesi (Kamu),İSG Airport Hotel (Kamu-Özel),Divan İstanbul Asia (Özel),The Green Park Hotel Pendik (Özel),Crowne Plaza İstanbul – Asia (Özel),Miracle İstanbul Asia (Özel),Holiday Inn İstanbul (Özel),Viaport Fuar Alanı (Kamu-Özel),Pendorya AVM (Özel),  Neomarin AVM (Özel),Metro AVM (Özel),Marintürk AVM (Kamu-Özel),World Atlantis AVM (Özel),Home City AVM (Özel),Pendik Semt Pazarı (Kamu),Göçbeyli Köy Pazarı (Kamu),Kurna Köy Pazarı (Kamu),İBB Doğal Pazar (Kamu),Köyler Bölgesi Kalkınma Projesi (Kamu),Kurban Satış ve Kesim Kompleksi (Kamu),Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı (Kamu),Pendik Kadın Girişimci Merkezi (PEGMER) (Kamu),Pendik Kemeri (Kamu),Pendik Saat Kulesi (Kamu),Pendik Meydan Duvarı (Kamu),Kanal Pendik Sanat Vadisi Projesi (Kamu),Pendik Stadyumu Projesi (Kamu),Pendik Spor Köyü Projesi (Kamu).

KÜLTÜR SANATTA PENDİK FARKI

İlçenin sanatsal yaratıcılığını ve kültürel kimliğini temsil eden Pendik kültür ve sanat merkezleri, çağdaş sanat alanında sürdürülebilir üretim ve sergileme altyapısı sunuyor.

Gerek modern gerekse geleneksel mimaride inşa edilen bu yapılar; konferans  – toplantı salonları, sahneleri, sergi – kokteyl alanları ve atölyeleri her tür etkinliğe ev sahipliği yapacak donanım ve altyapıya sahip.

Pendik’in sanat yaşamına renk katan o tesisler; Güzelyalı Semt Konağı (2010),  Bahçelievler Semt Merkezi (2013),Fevzi Çakmak El Sanatları Merkezi (2014),Arif Nihat Asya Kültür Merkezi (2014),Hamid Aytaç Kültür Merkezi (2014),Akşemseddin Kültür Merkezi (2014),Kurna Köy Konağı (2014),Ahi Evran Kültür Merkezi (2015),Ahmedi Hani Kültür Merkezi (2015),Fevzi Çakmak Amfi Tiyatro (2017),  Atatürk Kültür Merkezi (2018),Kurtdoğmuş Köy Konağı (2022),Ballıca Köy Konağı (2022),Velibaba Semt Merkezi, Kurtköy Kültür Sokağı El Sanatları Merkezi.

GENÇLERE VE SPORA DEĞER

Sporu yaşamın bir parçası haline getirmek için Pendik’in farklı noktalarına modern ve konforlu spor tesisleri inşa edildi.

Bu kapsamda Pendik’e 23 spor merkezi, Gençlik Kampı,  25 Okula Spor Salonu, 61 Antrenman Sahası,  54 Parka Basketbol Sahası ve 129 Parka Fitness Ünitesi kazandırıldı.

2019 – 2021 yıllarında; 3 Bilim Merkezine 48.133 öğrenci ziyareti gerçekleşti. 627 atölye çalışması yapıldı.

14 Spor Tesisinde; 94.921 hizmet alanı, 9.500 kontenjan oluştu.  172 Okul 59 amatör spor kulübüne spor malzemesi desteği,  öğrencilere 296 etkinlik ve eğitim 76.696 katılımcı, gençlik kampında 283 organizasyon 19. 410 katılımcı yer aldı.

EĞİTİMDE ZİRVE

Öğrencilerin daha sağlam ve konforlu binalarda, çağın şartlarından optimum faydalanacakları bir ortamda eğitim almaları için; okullara 114 Kamera Sistemi,  80 Yeni Okul, 22 Okul Güçlendirme yapıldı. Bunların yanı sıra;  9 Öğrenci Yurdu , 7 Aile Çocuk Eğitim Merkezi,  5 Bilim Merkezi , 56 Okula Kütüphane,  16 Şehir Kütüphanesi, 12 Okula Konferans Salonu, 8 Okula Müzik Sınıfı, 25 Okula Spor Salonu hizmete girdi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM

Sağlıkta Dönüşüm Programıyla Türkiye’de olduğu gibi Pendik’te de sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandı.

Sağlık tesisi ve personeli sayılarında ciddi artışlar sağlandı. Dezavantajlı hastalar için Evde Sağlık Hizmeti Uygulaması başlatıldı. Aile Hekimliği Uygulamasına geçildi.

Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi olan Pendik Belediyesi, Pendik’i sağlık yatırımları anlamında Türkiye’nin en çok yatırım alan ilçesi haline getirdi.

Bu kapsamda Pendik’e son 14 Yılda;  40 Yeni Sağlık Tesisi, 6 Sağlık Tesisinde Güçlendirme çalışmaları,  1 Yeni Hastane,  7 Yeni Hastane Ek Bina, Diyabet Merkezi, Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Pendik İlçe Sağlık Müdürlüğü, Pendik Toplum Sağlığı Merkezi, 2 Acil Yardım İstasyonu, 20 Aile Sağlık Merkezi kazandırıldı.�

SOSYAL DESTEK: ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile – Sosyal Politikalar Bakanlığı ve belediyeye bağlı 11 Çocuk Evi, 8 Engelli Destek Merkezi, 1 Yaşlılar Merkezi, 1 Kadın Koruma Evi, 1 Mülteci Destek Merkezi, 1 Aile Destek Merkezi, Vefa Kıraathanesi  ve 1 Aşeviyle ilçede ikamet eden vatandaşlara destek sağlandı.

ÇEVRENİZE İYİ BAKIN

Başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e tüm Pendiklilerin faydalanabileceği 410 park hizmete kazandırıldı.

Son teknoloji temizlik araçlarıyla 7 gün 24 saat temizlik hizmeti verildi. Yeraltı Çöp Konteyneri Uygulamasıyla koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçildi.

– 236 Bin Ton Çöp (Yıllık),18 Bin Ton Geri Dönüşüm Malzemesi (Yıllık),364 Bin Çuval Moloz (Yıllık),2.655 km Yol Temizliği (Günlük),  600 Bin m2 Park Temizliği (Günlük),Binlerce Geri Dönüşüm Ünitesi (Ünite, Kabin, Dorse, Cam Kumbara, Pil Kutusu ve İç Mekan Kutusu),Öğrencilere Yönelik Çevre Eğitimleri, 25 Cami Çevre Düzenlemesi yapıldı.

KONFORLU YOLCULUK  GÜVENLİ ULAŞIM

Ulaşım ve altyapıda Pendik’in ihtiyaçlarını karşılayan çalışmalar devam ediyor. İl yollarının geçtiği Pendik’in altı ve üstüne birbirine bağlayan alt ve üstgeçitler inşa edildi. Yeni açılan imar yollarıyla şehir trafiği rahatlatıldı. İhtiyaç duyulan cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışmaları yapıldı.

Uygun alanlara otoparklar inşa edildi. 140 cadde ve sokakta yol açma ve genişletme, asfalt, kaldırım –  altyapı çalışmaları gerçekleştirildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE  BÜYÜK BAŞARI

Pendik’te kentsel dönüşümün altyapısını oluşturmak ve şehrin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak üzere çalışmalara büyük bir hızla devam ediliyor.

Çalışmalar kapsamında son 14 yılda 1.075,69 hektarlı 124 İmar Uygulamasını tescil ettirerek hak sahiplerine 51.276 tapu dağıtıldı. 11 Bin gecekonduda Dönüşüm sağlandı.

109 YENİ KAMU HİZMET BİNASI

Pendik Belediyesi, 109 Kamu Hizmet Binası Projesini hayata geçirdi. Böylece vatandaşların bu yapılardan hizmet alması kolaylaştırıldı.

Hizmet binaları şu şekildedir; 1 Hükümet Konağı, 1 Afet Koordinasyon Merkezi, 1 Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Binası, 1 Pendik Müftülüğü Binası, 3 Polis Merkezi, 1 Jandarma Binası, 1 İtfaiye İstasyonu, 1 İETT Amirliği Binası, 1 SGK Kurtköy Arşiv Müdürlüğü Binası, 16 Muhtarlık (+Ahi Evran, Hamid Aytaç ve Akşemseddin Kültür Merkezleri, Güzelyalı Semt Konağı; Kurna, Kurtdoğmuş  ve Ballıca Köy Konakları; Velibaba Semt Merkezi),8 Sosyal Tesis, 4 Cemevi, 45 Yeni Cami, 18 Kur’an Kursu, 1 Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı, 1 Kurban Satış ve Kesim Kompleksi, 2 Semt Pazarı, 3 Doğal Pazar hizmete açıldı.

DAHA BİTMEDİ

www.pendikprojeleri.com sitesinde ulaşabileceğiniz bu bilgilerin yanı sıra; Pendik ile ilgili bir projeniz var ise belediyeye iletebilirsiniz.

Nasıl mı?

‘Bir Projem Var’  butonuna tıklayın. Açılan sayfada yer alan; kişisel, ikamet, proje hakkında başlıklarının içeriklerini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun.  Son olarak ‘Projeyi Gönder’  butonuna tıklayın.