Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu

Pendik Tıp Merkezi, 1979 yılında, 7 odalı bir tesis olarak faaliyete başlamış, 1989 yılında yeniden inşa edilerek, 18 Ekim 1990 tarihinde hizmete sunulmuştur.

PENDİK KIZILAYI AÇILIŞ TÖRENİ

Altı katı ve 1500 m2’lik alana kurulu Kızılay Pendik Tıp Merkezi, o tarihte Türk Kızılay’ı bünyesindeki en modern binalardan birisi olmuştur.

Pendik Tıp Merkezinde; uzman doktor ve sağlık personeli ile tam teşekküllü bir sağlık hizmeti de verilmektedir. Merkezde bakteri tutmayan özel duvarlar, Network bilgisayar sistemi bulunmaktadır. Başhekim, 21 doktor, Başhemşire, 9 hemşire ve 68 personel çalışmaktadır.

Sağlık hizmetleri, bilim ve tekniğin gelişmesine paralel olarak, sağlıklı değişim ve yenilenme içerisindedir. Merkezlerdeki doktorlar tarafından, bu gelişmeler, gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı eğitim ve konferanslarda yakından izlenmekte ve uygulanmaya konulmaktadır.

Kızılay Pendik Şubesi ve ona bağlı Pendik-Adatepe-Altıntepe Tıp Merkezleri’nde, iyi ve ekonomik sağlık hizmeti sunmak için tüm çalışanlar büyük bir gayret içindedirler.

1979 senesinde Şube olarak hizmete başlayan Pendik Dispanseri, 1990 tarihinde 6 katlı bir dispansere dönüşmüş, 1996 senesinde de Pendik’e ilave olarak açılan 10 katlı Maltepe-Adatepe Tıp Merkeziyle devam etmiş, 2000 yılına da, 15 katlı Küçükyalı-Altıntepe Tıp Merkeziyle girmiştir.

Tıp Merkezlerinde dünya standartlarında hizmet verilmektedir. Ayakta teşhis ve tedavi merkezlerinde, tüm branşlarda verilen hizmetlerin yanı sıra, Görüntüleme Merkezi (röntgen, mamografi, 3 boyutlu renkli doppler tetkikleri, ultrasonografi, tomografi, MR, kemik yoğunluğu ölçümü),Ekokardiyografi, tam donanımlı Laboratuvarlar, Nükleer Tıp Ünitesi, Hiperbolik Oksijen Tedavi Ünitesi, Fizik Tedavi Ünitesi, Diş, 3 katlı gündüz Göz Hastanesi ve ameliyathaneleri gibi birçok teşhis ve tedavi üniteleri yer almaktadır.

Özel sektörün sağlık faaliyetleri ile, kamu sektörü sağlık faaliyetleri arasındaki boşluğu doldurmaya devam edecek, tüm teşhis, tetkik ve tedavilerini aynı binada bitirme olanaklarını sunarak; hizmetler devam edecektir.

1990 senesinde Pendik Dispanserini hizmete başlarken, bağış yapan Sayın Sakıp Sabancı, Pendik Şubesine isim babası olmuştur.

Aynı şekilde, 1996 senesinde 2. Tıp Merkezimiz olan Adatepe Tıp Merkezine de, Rezzan-Kadir Has bağış yaparak isim babası olmuşlardır.

1986 senesinde, tek kat üzerine kurulmuş olan Küçükyalı Merkezine de, ayın şekilde, mülkü bağışlayan Yıldız Has’ın isimleri verilmiştir.

Diğer bağışçıların isimleri de, her üç Tıp Merkezindeki ünitelerde yaşatılmaktadır ve yaşatılacaktır.

PENDİK KIZILAY KAMPI

PENDİK KIZILAY ŞUBESİ

PENDİK KIZILAY SÜNNET TÖRENİ

Türk Kızılay’ı Pendik Şube Başkanı Baki Özer

TÜRK KIZILAYI HEMŞİRELERİ

PENDİK KIZILAY ŞUBESİ CEVDET SUNAY

  • 7 / 1 Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu 0

  • 7 / 2 Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu 1

  • 7 / 3 Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu 2

  • 7 / 4 Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu 3

  • 7 / 5 Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu 4

  • 7 / 6 Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu 5

  • 7 / 7 Pendik Kızılay Tıp Merkezi’nin Kuruluşu 6