MagazinHaber Girişi : 11 Eylül 2024 15:53

Pendik Marina’da Doğa Sporları Fuarı Açıldı

Pendik Marina’da Doğa Sporları Fuarı Açıldı
Türkiye’nin en büyük kamp ve karavan fuarlarından biri Pendik Marintürk’te açıldı. Fuar 15 Eylül’e kadar devam edecek.
Pendik Marina’da Doğa Sporları Fuarı Açıldı

Marintürk İstanbul City Port Pendik'te düzenlenen 4. Marmara Kamp ve Karavan Fuarı, doğa tutkunları ve ekonomik tatil arayışında olanlar için ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Ziyaretçiler, fuara internet üzerinden ücretsiz bilet alarak giriş yapabiliyorlar.

Fuarda, birçok yerli ve uluslararası marka, yeni sezon ürünlerini ilk kez sergilerken, karavan sahibi olmak ya da mevcut karavanını yenilemek isteyenler için geniş bir yelpazede seçenekler sunuluyor. Kamp ekipmanları, yeni dekorasyon ve aksesuarlar da fuarda yer alıyor.  


Pandemi sonrası yükselişe geçen doğal yaşam trendinin hızla büyüdüğü bir dönemde; karavanlar, tiny house'lar, çadırlar ve tekneler, hem uygun fiyatlı hem de lüks tatil seçenekleri arayanlar için cazip alternatifler olarak ön plana çıkıyor.




Fuarda, kamping organizasyonlarından tiny house ve çadır üreticilerine kadar birçok farklı katılımcı bulunuyor. Bu özelliğiyle Türkiye’nin en büyük kamp ve karavan fuarlarından biri olarak dikkat çekiyor.




600'den fazla firmanın katılım gösterdiği fuarda, çekme karavan, moto karavan, araç üstü çadır ve tiny house gibi çeşitli doğal yaşam alternatifleri sergileniyor. Çekme karavanların fiyatları 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında değişirken, moto karavanlar 450 bin TL ile 4 milyon 200 bin TL arasında alıcı buluyor.





Fuara katılan Şener Kayacık, "Karavanımız 4 kişiye uygun şekilde yapılmış bir karavan. İçinde tüm yaşam şartları olan, içerisinde ev yaşamına dair bütün şartlar mevcut. Böyle bir karavanın maliyeti yaklaşık 4 milyon TL. kendi güneş enerjisini üretebilen, belli miktarda suyu olan ve her türlü yaz-kış şartlarında yaşayabileceğiniz bir karavan. Artık karavanların bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Son 3 yıldır karavan sektörü ilerlemiş durumda." dedi.

Fuar organizasyonuna deprem bölgesi Kahramanmaraş'tan katılan Mustafa Akbaş, "Kamp malzemeleri yapıyoruz, bu malzemeleri yaparken doğal ürünler kullanıyoruz. Ahşap kamp masaları ve sandalyeleri, dövme bıçaklar gibi ürünler üretiyoruz. Doğaya zarar vermeyen, geri dönüştürülebilir ekipmanlar yapıyoruz." sözlerine yer verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.