EkonomiHaber Girişi : 26 Haziran 2024 13:08

Pendik’te 100 Bin Ton Atık Geri Dönüştürüldü

Pendik’te 100 Bin Ton Atık Geri Dönüştürüldü
Pendik Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’nde, bugüne dek 100 bin ton atığı yeniden ekonomiye kazandırıldı.

Pendik Belediyesi'nin Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi, çevreye önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Tesisin faaliyete geçtiği günden bu yana 100 bin ton ambalaj atığı geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı.

Geri dönüştürülen atıklar sayesinde 1 milyon 275 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı, 15 bin ton sera gazı salınımı engellendi, 425 bin megawatt saat enerji tasarrufu sağlandı, 1 milyon 962 bin 750 metreküp su tasarrufu elde edildi ve 328 bin 654 varil petrolden tasarruf edildi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin ilk ve tek tam otomatik ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesisimiz sayesinde, bugüne kadar 100 bin ton atık geri dönüştürerek önemli bir başarı elde ettik. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz hem de doğal kaynaklarımızı gelecek nesillere aktarıyoruz. Daha yeşil bir Pendik için çalışmalarımıza devam edeceğiz ” dedi.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.