PendikHaber Girişi : 08 Mart 2024 12:16

Pendik’te 3 Gün Sürecek “Kadın Ve Yaşam Festivali” Başladı

Pendik’te 3 Gün Sürecek “Kadın Ve Yaşam Festivali” Başladı

Pendik Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir etkinlikle kutlamak üzere "Kadın ve Yaşam Festivali" düzenliyor. Festival, sahil kesiminde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı ve 3 gün boyunca devam edecek.

 

Açılış töreninde konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, kadınların her alanda var olmasının önemine vurgu yaparak, tüm Pendiklilerin katılımını beklediklerini ifade etti. Başkan Cin, festival vesilesiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladıklarını belirtti.

 

Festival kapsamında birçok renkli etkinlik planlanıyor. Sahildeki etkinlik alanında 41 farklı firmanın katıldığı etkinlikte, takılardan seramiğe, çanta yapımından oyuncak bebeklere kadar çeşitli el emeği ürünler satışa sunuluyor.

Ayrıca, katılımcılara ürünlerin üretim aşamalarını detaylı bir şekilde anlatan atölyeler de bulunuyor. Her gün söyleşiler, konserler ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek olan festival, cumartesi akşamı gerçekleştirilecek müzik dinletisiyle sona erecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.