Kültür ve SanatHaber Girişi : 11 Eylül 2024 16:15

Pendik’te Çocuklara Özel Resim Kursu

Pendik’te Çocuklara Özel Resim Kursu
Pendik Sanat Akademisi, Pendik Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde (PESEM) 08 - 15 yaş çocuklara özel resim kursuna ek kontenjan açıldı.

Bu programla, katılımcılara desen hazırlama, teknik uygulama ve renklendirme gibi temel beceriler kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca, güzel sanatlara hazırlanan öğrenciler ve temel sanat eğitimi almak isteyenler için de özel olarak tasarlanmış bir içerik sunuluyor.

Kursun içeriği; kompozisyon, perspektif, geometrik form, obje çizimi, tonlama, hacim, doku, ışık-gölge çalışmaları, figür ve anatomi çizimi gibi temel sanat kavramlarının yanı sıra suluboya, yağlıboya, kolaj teknikleri ve sanat tarihi bilgilerini de kapsıyor.

Ön kayıtlar Eylül ayında online olarak yapılabilecek ve kesin kayıtlar SMS ile bildirilecek. Dersler Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecek olup, derslere devam zorunluluğu bulunuyor. Kurs, 8-15 yaş aralığındaki çocuklar için geçerli olup, her kursiyer yalnızca bir kursa kayıt yaptırabiliyor. Katılımcılar maksimum 2 yıl boyunca bu eğitimden faydalanabiliyor, 2 yılın sonunda farklı branşlara yönelme imkânı sunuluyor.

Kurs ücretleri meclis kararıyla 1. dönem (Ekim-Ocak) kurs ücreti 680₺ olarak belirlenmiş durumda. 2. dönem ücreti ise daha sonra açıklanacak. Kursiyerlerin ihtiyaç duyacakları malzemeler ise kendileri tarafından temin edilecek.
 

Kurslar Neyzen Tevfik Sanat Merkezi'nde, Betül Polatçı'nın eğitmenliğinde her Pazar günü 11.00-17.00 saatleri arasında, iki saatlik gruplar halinde yapılacak. Detaylı bilgi almak isteyenler 444 81 80 numaralı telefonu arayabilirler.

Kursa kayıt için: https://pesem.pendik.bel.tr/kurs/detay/135/resim-cocuk-8-15-yas-pazar


 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.