EğitimHaber Girişi : 21 Haziran 2024 13:40

Pendik’te ‘Filistin Şehitleri’ Kütüphanesi Açıldı

Pendik’te ‘Filistin Şehitleri’ Kütüphanesi Açıldı
Pendik Mehmed Zahid İmam Hatip Lisesi’nde Filistin’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla ‘Filistin Şehitleri’ kütüphanesi açıldı. Kütüphane, öğrenciler ve PTT Çalışanları Dayanışma Derneği öncülüğünde hazırlandı.

Filistin ve Doğu Türkistan’da hayatını kaybedenleri anmak için tasarlanan kütüphanenin açılışı; Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Tüzek, PTT Çalışanları Derneği Genel Başkanı Mustafa Bayraktar ve Okul Müdürü Mehmet Özcan’ın kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Tüzek; “Filistin’de ciddi bir dram var. 40 bine yakın kişi katledildi.

Uluslararası makamlar buna müdahale edemiyor. Maalesef dünyada yaşanan adaletsizliklere birinin dur demesi gerektiğini bir kez daha öğrendik” dedi.





Tüzek, toplumsal hareketlerin bu noktada önemli olduğuna işaret ederek; “Burada küçük bir okulda öğrencilerimizle kütüphane açtık ve Filistin şehitlerine adadık.
Kendi bütçeleri doğrultusunda STK’larımız da destek oldu ve dergi bastırdı.


Toplum olarak dünyadaki mazlumlar için bir uyanış hareketiyiz.

İnşallah bu çalışmaların arkası gelecek ve bu hareketler neticesinde dünyanın hiçbir yerinde mazlumların kanı akmayacak” sözlerine yer verdi.





 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.