Pendik'te Gazze’den Gözler Sergisi Başladı

Pendik Belediyesi, Gazze'deki insani dramı gözler önüne seren "Gazze’den Gözler" adlı fotoğraf sergisini Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde açtı.

 

Sergide, Gazze’de aktif olarak savaş muhabirliği yapan Mariam Riyad Abu Dagga, Doaa Mohammad Albaz ve Hashem Zimmo'nun çektiği 40 fotoğraf yer alıyor. Vurulmuş binalar, zor durumda kalan sağlık çalışanları ve yaralı çocukların görüntüleri, ziyaretçilere duygusal anlar yaşatıyor.

 

Açılışta konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, serginin amacıyla ilgili olarak, “Orada zulüm varken rahat etmemiz mümkün değil. Bu yüzden böyle bir sergi hazırladık. Gönlümüz, dualarımız onlarla beraber” dedi. Cin, Gazze'deki durumu güncel tutmaya çalıştıklarını ve bu meselede herkesin kafasında soru işaretleri bulunduğunu vurguladı.

Serginin açılışında bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yaptığı konuşmada, “Buradaki fotoğraflar bize zalimi işaret ediyor. Hakim güçler bir sömürü düzeni kurmuşlar ve bu çarkın dönmesini istiyorlar. Ancak Rabbimizin de bir hesabı var” şeklinde konuştu.

Yavuz, bölgedeki zulmün boyutuna dikkat çekerek, “O kadar büyük bir zulüm var ki bu, adım adım başka yerlere taşınıyor” ifadelerini kullandı.

Sergi, Gazze’de yaşanan acıları ve oradaki insanların durumunu anlatmak amacıyla hazırlandı ve ziyaretçileri derin düşüncelere sevk ediyor. Pendik Belediyesi, bölgeye somut yardımlarda bulunma sözü verirken, sergiyle de bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

  • 5 / 1 Pendik'te Gazze’den Gözler Sergisi Başladı 0

  • 5 / 2 Pendik'te Gazze’den Gözler Sergisi Başladı 1

  • 5 / 3 Pendik'te Gazze’den Gözler Sergisi Başladı 2

  • 5 / 4 Pendik'te Gazze’den Gözler Sergisi Başladı 3

  • 5 / 5 Pendik'te Gazze’den Gözler Sergisi Başladı 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.