GündemHaber Girişi : 13 Haziran 2024 12:11

Pendik'te Ruh Sağlığına Farkındalık

Pendik'te Ruh Sağlığına Farkındalık
Pendik Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi danışmanlarının hazırladığı sergi törenle açıldı.
Pendik'te Ruh Sağlığına Farkındalık

Pendik Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, tedavi gören hastaların el emeği göz nuru çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı, 12 Haziran 2024 tarihinde hastane bahçesinde gerçekleşti.

Programa; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Çalık, Pendik İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Arabacı, Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, 1. Bölge Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erkman Sanrı ve 1. Bölge Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı İlyas Çelebi katıldılar.

Sergide hastaların Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinin desteği ile hazırladıkları ürünleri yer aldı. El işleri, resimler ve daha birçok özgün eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.




Davetliler, hastaların el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları ürünleri büyük bir ilgiyle incelediler.

Etkinlikte müzik eşliğinde halk oyunları gösterileri de yer aldı.

Konuşmalarda hastaların ruhsal sağlıklarının iyileşmesinde sanat ve el sanatlarının önemine vurgu yapıldı. Hastaların üretken olabilmeleri ve topluma kazandırılması için bu tür etkinliklerin devamlı hale getirileceği belirtildi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.