PendikHaber Girişi : 29 Haziran 2022 12:20

Pendik’in Değerli Büyüğünü Sizlerle Hatırlayalım

Pendik’in Değerli Büyüğünü Sizlerle Hatırlayalım

1921 doğumlu olan Mehmet Ali Erdinç, Pendik Balıkçı sokakta bulunan dükkanında uzun yıllar hurdacılık yaptı.
Pendik’te yaklaşık 20 yıl Esnaf Odası Başkanlığı yapan Erdinç, 1980 öncesinde de bir dönem MHP İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüttü.
Hayatı boyunca doğruları savunan, dürüstlükten taviz vermeyen Mehmet Ali Erdinç, hoş görülü, hayır sever bir kişiliğe sahipti.

Türk  Ocakları Pendik Şube Başkanı  Ahmet Kara’nın anlatımı ile:

“Bu gün Pendik’in örnek alınması gereken önemli simalarından Mehmet  Ali Erdinç amcanın ölüm yıl dönümü. Eşine az rastlanır düzgün ve dürüst bir insandı. Herkes Hz. Ömer’i anlatır ama Hz. Ömer gibi yaşamak önemlidir. Mehmet Ali amca�Müslümanca yaşayan biriydi. Kendince doğruları söyler ve uygulardı. Dünya malına asla tamah etmedi.

 Süleyman Gölebatmaz ağabey ile bir gün Velibaba’da ki evine gitmiştik o mütevaziliğe şahit olmuştum. Pendik Esnaf Odası Başkanlığı yaptığı dönemde ziyaretine gidiyordum. Emanete sahip olma titizliğini hep gördüm. Bulunduğu yeri hep imar edip güzelleştirdi. Boğazından zerre haram lokma geçmemiştir. Her görevi Allah’ın emaneti olarak görüp öyle sahip çıkardı. Onda ki vatan sevgisi hayatı boyunca elbise gibi üzerine yapışmıştı.

Türk Ocakları Pendik Şubemizin açılışına gelmiş ve her ay 20 TL aidatı benden gelip alacaksın dediğini hiç unutmuyorum. Çok zor dönemlerde görev yaptı. 80 öncesi her gün insanlara pusu kurup kalleşçe insanların şehit edildiği dönemde MHP İstanbul İl Başkan ve yardımcılığı yapmak her babayiğidin harcı değildi. Kendisini rahmetle anıyorum. Kabrin nur, makamın cennet olsun”

Pendik halkı tarafından sevilen Erdinç 7 mayıs 2010 yılında (89 yaşında) vefat etti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.