PendikHaber Girişi : 13 Eylül 2021 13:32

Pendik’in Genel Valisi: Ayten Okmen

Pendik’in Genel Valisi: Ayten Okmen

1934 Pendik doğumlu Ayten Okmen, Pendik’in Ayten Ablası olarak tanınır. Dili sivri, yüreği okyanus kadar geniştir. İlerlemiş yaşına rağmen bir çok aktivitenin içinde yer almaktadır.

Yaşları 40’ın üzerinde olan Pendikliler, onu Okmen Sineması’ndan bilirler. Kimi zaman bilet gişesinde, kimi zaman girişte bilet kontrolünde; duruşuyla, giyimiyle, hitabıyla, parfümüyle asalet kokan bir hanım karşılardı çoğu zaman bizleri. Okmen Sineması’nın sahiplerinden, Pendik’in en tanınmış ailelerinden birinin kızıdır.

Babası Abdülsamed, annesi Nevzat’tır. Pendik’te merkez karakolunun karşısında düzenlenen bir törenle ilk resmi nikahı kıydıran onlardır. (1930)

Ayten Okmen, dönemin popüler genç kızları arasındadır. Fakat hiç evlenmemiştir.

Gençlik yıllarında; Cumhuriyet Bayramlarında vals yapan, modayı yakından takip eden, İstanbul’un en nezih mekânlarında kokteyllere katılan; yurtiçi – yurtdışı turların müdavimidir.

Siyasetle de yakından ilgilidir. CHP Pendik İlçesi kadın kollarının kurucularındandır ve bir dönem başkanlığını da yapmıştır. Partinin; Atatürk’ten sonra gelmiş geçmiş tüm genel başkanları ile tanışır.

O yıllardan bir anısını şöyle aktarır bizlere “Genel başkanımız rahmetli İsmet İnönü’nün eşi Mevhibe İnönü, vefatından 2 yıl önce beni Kartal’daki villasına kabul etmişti. Randevuya 5 dakika geç kaldım. Mazeret belirterek kendisinden özür diledim. Bana söylediği şu sözü hiç unutamam “5 dakikada dünyanın kaderi değişir…”

Mevcut Pendik Devlet Hastanesinin inşasında da önemli katkıları olmuştur. Ve hastanenin şükran köşesinde ismi yazılıdır.

İlk Kaymakamımız Nizamettin Yalçınkaya’nın deyimiyle, Pendik’in genel valisi’dir. Onu tanımayanlar Pendikli değildir. Herkesin geçmişini, nereden gelip nereye gittiğini bilir…

O bizim Ayten Abla’mızdır.

Ayten Okmen’in Vefatı

Pendik’in sevilen simalarından Ayten Okmen (83),2017 yılında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ayten Okmen’in naaşı 17 Nisan pazartesi günü Pendik Çarşı Camii’nde öğle Namazı’nı müteakip kılınan cenaze Namazı’nın ardından Tavşantepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenazeye yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Ayten Okmen’i saygıyla anıyoruz…

Yazı İşleri Müdürümüz Metin Yazıcı’nın, Ayten Okmen ile  yapmış olduğu röportajı okumak içintıklayınız.

Hazırlayan: Elif Kırnak