GündemHaber Girişi : 29 Temmuz 2024 13:21

Pendikli Hayvanseverler Yasayı Protesto Etti

Pendikli Hayvanseverler Yasayı Protesto Etti
Pendik’te hayvanseverler, geçtiğimiz Pazar akşamı Pendik Sahil Etkinlik Alanı’nda hükümetin sokak hayvanları ile ilgili çıkardığı yasayı protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptılar.
Pendikli Hayvanseverler Yasayı Protesto Etti Pendikli Hayvanseverler Yasayı Protesto Etti

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çok sayıda hayvanseverin katıldığı eylemde, yapılan konuşmalarda sokak hayvanlarının da her canlı gibi yaşam hakkı olduğu ve korunmaları gerektiği vurgulandı.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlikte sık sık düdük çalınarak çıkarılan yasa protesto edildi.

Protesto eyleminde işitme engellilerine yönelik olarak bir kadın da işaret dili ile konuşmaları aktardı.




İlgi ile takip edilen etkinlikte; ‘Yasayı geri çek / Kanlı yasa istemiyoruz / Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin / Katliam yasasına hayır / Sokak hayvanları sahipsiz değil / Milyonlarca köpeği katleden Müslüman olur mu / Katliama hayır, önce beni uyutun / Hayvanların sesi Pendik Pati Dostları / Kartal Pati Dostları / Yaşamak güzeldir yaşatmak daha da güzel / Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste / Zulüm yasa ise isyan haktır / Barınaklar ölüm kampı / Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkanı alamaz / Öldüren değil yaşatan yasa istiyoruz / Sen yaratmadın sen öldüremezsin yasayı geri çek / Sokaktaki arkadaşıma dokunma / %85 yasaya hayır diyor’ şeklinde pankart, dövizler yer aldı ve sloganlar atıldı.

Protesto eylemi olaysız sona erdi.




"BENİ HAYVANLAR DEĞİL İNSANLAR RAHATSIZ EDİYOR"

Protesto eyleminde dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.

Etkinliğe katılan bir genç kız; “Ben 20 yaşındayım. Aileme de yük olmadan tamamen kendi harçlığım ile her gün sokak hayvanlarını besliyorum. Bu süreçte beni laf atarak, sarkıntılık yaparak insanlar rahatsız ediyor. Bence bu tür insanlar barınağa gönderilmeli” şeklinde konuştu.

Genç kızın bu konuşması dakikalarca alkışlandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.