EkonomiHaber Girişi : 22 Ekim 2021 13:07

Pendikli İş Adamı ve Siyasetçi Şenol Yondemir�

Pendikli İş Adamı ve Siyasetçi Şenol Yondemir 

Şenol Yondemir kimdir? yaşamı, siyaseti hakkında merak edilenleri bu yazıda aktarıyoruz.

1963 yılı Sakarya/Akyazı’da dünyaya geldi. Akyazı’da başladığı İlkokulu, Kartal Ergenekon İlkokulu’nda tamamladı. 1980 yılında Maltepe Orhangazi Lisesi’nden mezun olduktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümüne girdi. 1985’de üniversiteyi bitirip, iş hayatına atılan Yondemir’in hayatı askerlik, evlilik ve siyaset ile devam etti. Üniversiteyi bitirince babasının yanında çalışmaya başladı. Nisan 1986’da yedek subay olarak askere gitti. 31 Temmuz 1987’de askerliğini tamamladı. Soyadı gibi demir-metal sektöründe üretici olarak başladığı iş hayatına halen mobilya, kanepe oturma grupları mekanizmaları ve çeşitli metal imalat işleri yaparak sürdürüyor. Emine Hanım ile evli ve Celal Baturhan isimli bir oğlu olan Kartal Milliyetçi Hareket Partisi eski İlçe Başkanı MHP 24.Dönem İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayıdır.

İş Hayatı

Pendik Oto Sanayisi’nde oturma grupları ve makas sistemleri imalatı yapan Yondemir, 19.04.1999 tarihinde işletmesini  kurdu. İstanbul Ticaret Odası’na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Firma mobilya meslek grubu ana kategorisinde; sandalye, koltuk, kanepe, çekyat, divan ve benzeri iskeletlerinin İmalatı (iskeletçiler) (plastik olanlar ile bürolarda kullanılanlar hariç) ‘Nace Kodu’ sektöründe yer almaktadır.

“İMAL ETMEK, YENİ ŞEYLER ÜRETMEK İNSANA AYRI BİR HAZ VERİYOR”

Şenol Yondemir işletmesi ile alakalı şu ifadeleri kullandı:

“Üniversiteyi bitirince babamın yanında çalışmaya başladım.Babamın kalp rahatsızlığı nedeniyle, ailemin de en küçük çocuğu olarak tahsilimle ilgili çalışmayıp baba işinde çalışmaya devam ettim. Soyadımız gibi demir-metal sektöründe üretici olarak başladığım işimi halen mobilya, kanepe oturma grupları mekanizmaları ve çeşitli metal imalat işleri yaparak sürdürüyorum. İmal etmek, yeni şeyler üretmek insana ayrı bir haz veriyor.”

Yondemir’in siyaset hayatı çok eskilere dayanıyor

DAHA İLKOKUL ÇAĞLARINDAYKEN MHP İLE TANIŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi ile tanışmam Akyazı’da daha ilkokul çağlarında oldu. Ağabeyim Şahin Yondemir, 1968’de Akyazı Ülkü Ocaklarının kurucuları arasındaydı.1973’de İstanbul’a taşındıktan sonra da hep Ülkücü ve MHP camiasıyla birlikte oldum. 7 yaşında tanıştığım Ülkücü camianın bugünde içindeyim, ALLAH nasip ederse 70’inde de içinde olacağım. Ayrıca birçok dernek ve vakıflarda yöneticilik yaptım. Fakat zamanımın ve enerjimin büyük bölümünü MHP’de harcadım.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde; 1994’de İstanbul İl Genel Meclis üyesi adayı,1999’da Kartal Belediye Meclis üyesi adayı oldu.1994–2007 yılları arasında Kartal İlçe teşkilatında Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. 26 Mayıs 2007–15 0cak 2010 tarihleri arasında da Milliyetçi Hareket Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevini yaptı.

2009 yılında yapılan seçimde 295 delegeden 217 oy aldı

26 Temmuz 2009 Pazar günün 7. olağan kongresini yapan Kartal Milliyetçi Hareket Partisi’nde iki liste yarıştı. Seçime katılan 295 delegeden 217 oy alan Şenol Yondemir yeniden Kartal MHP İlçe Başkanı seçildi. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Serdoğan Akbay 76 oy aldı.

“7 YAŞINDA ÜLKÜCÜ OLDUM. 70’İNDE DE ÜLKÜCÜ OLACAĞIM”

Kongrede konuşan Yondemir; “Biz küçük hesaplar peşinde değiliz” şeklindeki ifadesi ile söze başlayıp, “Biz 40 yiğitle Çin sarayının basan Kürşat’ın yolundayız. Biz ya ben İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni alır diyen Fatih’in kararlılığındayız. 7 yaşında ülkücü oldum. 70’inde de Ülkücü olacağım” dedi.

Kaynak: www.ilcemhaber.com,  kartalgazetesi.com, www.duyurugazetesi.com.tr, kadikoygazetesi.com,  Ebubekir Kara