PendikHaber Girişi : 06 Ağustos 2024 14:22

Pendikli Öğrenciler Bulgaristan'da

Pendikli Öğrenciler Bulgaristan'da

Pendik Belediyesi, kardeş şehir Bulgaristan’ın Smolyan Belediyesi ile uluslararası alandaki iş birliği çalışmalarına devam ediyor. Pendik – Smolyan Öğrenci Değişim Programı kapsamında Türk, Macar ve Bulgar gençler, Smolyan’da bir araya geldi.

 

Pendik Belediyesinin kardeş şehir Bulgaristan Smolyan Belediyesi ile iş birliği sürüyor. 2007 yılından beri kardeş şehir olan iki belediye son olarak Öğrenci Değişim Programı düzenledi. Bu yıl Smolyan’da 2.si düzenlenen programa Pendikli lise öğrencileriyle birlikte Macar ve Bulgar gençler katıldı. Etkinlik kapsamında katılımcılar Smolyan’ın doğası ve kültürünün tanınması amacıyla Orfeevi Skali, Momchilova Hisarı, Bölgesel Tarihi Müze, Sanat Galerisi, Planateryum, Rozhen Ulusal Gözlemevi ve Uhlovitsa Mağara Gezisi ile Smolyan’ın doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.

 

Ayrıca çeşitli spor etkinlikleri düzenlenerek gençler arasında iletişim ve dostluk bağları güçlendirildi. Kültürel etkileşimi artırmak amacıyla düzenlenen Kültür Gecesi’nde katılımcı ülkeler kendi kültürlerini sergileyerek dans gösterileri ve sunumlar gerçekleştirdi. Gecede farklı kültürlerden lezzetler de ikram edildi.

Program kapsamında katılımcılar, Smolyan Belediye Başkan Yardımcısı Marin Zahariev ile bir araya geldi ve iyi dileklerini iletti. Etkinlik, karşılıklı hediye sunumlarıyla son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.