PendikHaber Girişi : 01 Ağustos 2024 17:54

Pendikli Öğrenciler Macaristan’da

Pendikli Öğrenciler Macaristan’da

Macaristan’ın Kispest Belediyesi ile kardeş şehir olan Pendik Belediyesi, uluslararası alandaki iş birliği çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Pendik - Kispest Öğrenci Değişim Programı kapsamında Türk, Macar, Hırvat, Sırp ve Bulgar gençler, Budapeşte’de bir araya geldi.

 

 

Pendik Belediyesi ve Macaristan Kispest Belediyesi arasında 2010 yılından beri kardeş şehir ilişkisi kapsamında Pendik – Kispest Öğrenci Değişim Programı düzenleniyor. Bu yıl Pendik’ten 7 lise öğrencisinin katılımıyla 12.si düzenlenen programda Türk, Macar, Hırvat, Sırp ve Bulgar gençler; Buda Kalesi, Kahramanlar Meydanı, Akvaryum, Ulusal Macar Müzesi, İtfaiye Müzesi ve Gül Baba Türbesini gezdi. Farklı milletlerden gençler, spor etkinlikleriyle dostluklarını pekiştirdi. Katılımcı ülke gençlerinin kendi kültürlerini tanıtmak için düzenlenen Kültür Gecesi etkinliğinde her ülke, kendi kültürüne ait dansları sergileyerek ülke ve ilçe sunumları yaptı, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

 

 

Kardeşlik Fidanları Dikildi

Gençlerimiz bu sene Budapeşte’de anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. 2024 senesinin Türk-Macar Kardeşlik Yılı olması sebebi ile Osmanlı İmparatorluğu itfaiyesini kuran Kont Ödön Szecheny İtfaiye Müzesi bahçesine gül fidanları dikildi. Kispest Belediye Başkanı Gajda Peter de programa katılan gençlerle bir araya gelerek iyi dileklerini iletti. Programda hediye sunumları yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.