MagazinHaber Girişi : 26 Ekim 2021 14:43

Pendikli Sabahat Melike Elitök’ün Başarı Öyküsü (Milli Bilek Güreşçisi)

Pendikli Sabahat Melike Elitök’ün Başarı Öyküsü (Milli Bilek Güreşçisi)

Sabahat Melike Elitök, 80. Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi’nde okudu. Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitimine devam etti.

Elitök’un başarı öyküsü; Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Günleri’nde Bilek Güreşi Turnuvası’na katılmasıyla başladı. Artık geleneksel hale gelen Gençlik Günleri’ne katılan onlarca öğrenciden biri olan Melike, burada 3. olduktan sonra “Ben bu sporda başarı kazanmak istiyorum” kararını verdi.

Bu sporla uğraşan ağabeyinin de teşvikiyle antrenmanlara başlayan ve kendisini geliştiren Melike, önce 60 kiloda Türkiye Şampiyonası’nda 2’incilik, ardından geçen yıl Litvanya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 5.’lik elde etti. Çalışmalarını daha da hızlandıran Melike, bunun sonucunda 2014 yılında Azerbaycan’da Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Pendik Belediyesi sponsor oldu

Litvanya’ya kendi imkanlarıyla giden Sabahat Melike Elitok’a Pendik Belediyesi sponsor oldu. Yol parası dışındaki harcamalarının belediye tarafından karşılandığı Melike, Avrupa Şampiyonluğu ile Pendik’e döndü.

Pendik’in Gururu

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda  Genç kadınlar kategorisinde Sabahat Melike Elitok ödül aldı.

Türkiye Üniversiteler Bilek Güreşi Şampiyonasında, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sabahat Melike Elitok, kadınlar 60 kiloda sağ ve sol el Türkiye Şampiyonu oldu.

Kaynak: www.haberler.com, Pendik Belediyesi