Haber Girişi : 02 Ekim 2022 21:50

Pendikspor 3 – Göztepe 0

Pendikspor 3 – Göztepe 0

Pendikspor, 1 Ekim Cumartesi günü, Siltaş Yapı Pendik Stadyumu’nda oynadığı 7. Hafta karşılaşmasında, İzmir ekibi Göztepe’yi 3-0 mağlup etti.

12 puanla ligde 2. sıraya yerleşen temsilcimiz Pendikspor, iyi bir kadro ve profesyonel bir yönetim anlayışıyla başladığı yeni sezonda, en farklı galibiyeti Göztepe karşısında almış oldu.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Pendikspor Derneği Başkanı Atakan Yüce, PESİAD Başkanı Kadir Bayram, Pendikspor Futbol A.Ş. Başkanı Mahmut Türkoğlu ve Pendikspor Eski Başkanı Mustafa Şahinyılmaz maçı birlikte takip etti.

Takımların ayakta alkışlandığı karşılaşmada elde edilen bu galibiyette en büyük pay sahibi iki muhteşem vuruşla takımına kazandırdığı 2 golle kaptan Erdem Özgenç oldu.

Pendikspor’un başlama vuruşuyla başlayan karşılaşmanın 9. dakikasında, ceza sahası içerisinde topla buluşan Regattin’in şutu üst direğe çarparak ağlarla buluştu ve bu golle Pendikspor 1-0 öne geçti.

14. dakikada Göztepe atağında ceza yayının önünde topla buluşan Yasin Öztekin’in vuruşunda Kaleci Burak’tan dönen topu Pendikspor savunması kornere gönderdi.

31. dakikada ceza sahasının sol ön tarafından kazanılan serbest vuruşu Pendikspor takımı paslaşarak kullandı. Regattin’in dokunduğu topu görsellik bakımından muhteşem bir vuruşla ağlara gönderen Erdem Özgenç, skoru 2-0’a taşıdı.

45+3’te Göztepe futbolcusu Tuğbey Akgün, Pendiksporlu Adrien Regattin’e yaptığı faul sonucu kırmızı kart görerek oyun dışı kalırken; ilk yarı 2-0 Pendikspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

66. dakikada ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Erdem Özgenç, sol köşeye yaptığı harika bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleciyle birlikte ağlarla buluştururarak Pendikspor’u üç farklı galibiyete taşıdı.

Karşılıklı ataklarla devam eden karşılaşmada başka gol olmayınca müsabaka Pendikspor’un 3-0’lık galibiyeti ile sona erdi.Karşılaşma sonrası gerçekleşen basın toplantısında maçı değerlendiren Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü: “Bizim için çok önemli galibiyetti.

Moralli bir takıma karşı ortaya koyduğumuz oyun ve aldığımız galibiyet çok mutluluk verici. İyi bir Göztepe takımına karşı oynadık.

Hep söylüyoruz biz yeni kurulan bir takımız. Bugün tam anlamıyla maçı kazanmak isteyen bir Pendikspor sahada vardı.

Oyuncularımızın kazanma arzusu en üst seviyedeydi. Tabii ki bunu ilerleyen haftalara yaymak en büyük isteğimiz.

Bu biraz da sabır işi, bunun için taraftarlarımızdan da sabır bekliyoruz.Bugün ilk 11’de oynayan 4 oyuncumuz olmamasına rağmen, yerine oynattığımız oyuncular da istediklerimizi uyguladılar.

Biz iyi bir takımız. Oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Göztepe takımına da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.” açıklamalarında bulundu.