PENDİKSPOR HATALARINDAN DERS ÇIKARTMALI

         Trendyol 1.Lig’in 2.haftasında ligin önemli iki takımı karşı karşıya geldi. Geçen sezon Süper Ligden tatsız bir şekilde veda eden Siltaş Yapı Pendikspor bu sene tekrardan Süper Lige çıkmak için 1.Ligde boy gösteriyor. Bugünkü karşılaşmada Kocaelispor’u evinde ağırlayan Pendikspor maçı 2-1’lik sonuç ile kaybetmiş oldu.

          Bildiğimiz üzere Süper lige çıkmayı başaran Pendikspor bunu Geçmiş Teknik Direktörlerinden Osman Özköylü ile başarmıştı. Bu başarının mimarı olan Osman Özköylü ile bu sezonda yeni bir başlangıç yapmış olundu. Geçen hafta üç puanı hanesine yazdıran ekip bugün ise Kocaelispor engelini aşamadı. 7. Dakikada topu ağlarında gören ev sahibi, VAR incelemesi sonrasında durumu eşitledi. Geçen sezondan bu yana takımın güçsüzleşmesi çok doğal. Bu güçsüzlük hem mental hem de oyuncu havuzu bazında denilebilir. Mental açıdan Süper Lige veda etmenin her yönden Siltaş Yapı Pendikspor’u demoralize ettiği görülmekte. Oyuncu havuzu noktasında güçlü takviyeler sezon başından bu yana tam olarak yapılamadı. Belirli bir kadro yapısı ve kemiği korunması amaçlandı. Bu faktörleri de göz önüne aldığımızda rakip, ev sahibine bir hayli üstünlük kurmuş oldu. Savunmadan çıkarken ve geriden oyun kurarken kaleci erdemin ve bek oyuncularının yanlış pasları doğrultusunda Pendikspor istemediği golleri yemiş oldu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ev sahibi ekip müthiş bir gol ile durumu 1-1 yaptı. Halbuki gol sonrasındaki atağı da gole dönüştürerek durumu 2-1’e getirebilseydi Pendikspor, belki de üç puanı veya bir puanı garanti altına alacaktı. Futbolda top yuvarlaktır ve ne olacağı bilinmez felsefesi ekseninde Mendez etkili bir futbol oynayarak ev sahibi ekibin bir puanı almasına engel olmuş oldu.

          Sonuç olarak Pendikspor bugünkü talihsiz karşılaşması sonucunda çıkarması gereken çok hatalar mevcut olduğu ancak  Osman Özköylü ile geçmiş yıllarda yakalanan başarını  tekrardan başarılabilme olanağının da yüksek olacağı kanaatindeyim.

 

                                                                                                                                                                                                                                          Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.