Kültür ve SanatHaber Girişi : 21 Ağustos 2023 16:34

Pendik’te Gezilecek Yerler | Pendik’te En İyi Yerleri Keşfet!

Pendik’te Gezilecek Yerler | Pendik’te En İyi Yerleri Keşfet!

İstanbul’un 3. büyük nüfusuna sahip olan Pendik’te, keşfedilmeyi bekleyen birçok yer var. Pendik’te nereleri gezebilirim diye düşünüyorsanız bu içerik tam size göre! Doğada vakit geçirmek isteyenler, alışveriş tutkunları, deniz görmeden olmaz diyenler, ee biraz eğlenelim diye düşünenler; gelinnn, Pendik’te gezilecek en iyi yerleri birlikte keşfedelim!

Pendik’te Gezilecek 10 Yer

  1. Pendik Sahili
  2. Pendik Çarşısı
  3. Pendik Otto Doğa Park
  4. Viaport Asia Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi
  5. Marintürk Alışveriş ve Yaşam Merkezi
  6. Kurnaköy Mesire Alanı
  7. Pendik Millet Bahçesi
  8. Gözdağı Sosyal Tesisleri
  9. Pendik Gençlik Kampı
  10. Home City Pendik Mobilya ve Dekorasyon Alışveriş Merkezi

Adaların güzel manzarası ile harika bir yürüyüş yolu ve bisiklet parkuru mevcut. Kiralık bisiklet ve Martı da var. Bu sahil boyunca kafeler de bizlere hizmet etmek için açık. Dış mekanda oturup deniz manzarası ile keyifli vakitler geçirmek mümkün.

Adres: Batı, Sahil Blv, 34890 Pendik/İstanbul

Semt havasını hissettiğiniz yerlerden biri olan Pendik Çarşı’da her aradığınızı bulabilir, yorulunca kafelerinde oturup çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Pendik Çarşı olarak bilinen bölge, tren istasyonundan çıktıktan sonra Gazi Paşa Caddesi boyunca sahile doğru gidilip Kuş Parkı bölgesi ve etrafını kapsayan alışveriş merkezleri bölgesidir.

OTTO Doğa Park; Pendik’te 210 dönümlük orman arazisi üzerine kurulmuş olup çocuk ve aileyi merkezine alan bir yaşam kompleksi.

Günümüzde yoğun iş temposu, dijital cihazlar nedeniyle ailelerin birlikte verimli vakit geçirmesi zorlaşıyor. Oysa; doğada aileyle vakit geçirmek, çocukların duygusal, sosyal ve zihinsel gelişiminde son derece önemli. Otto Doğa Park bir çocuk ve aile yaşam merkezi olarak kurgulanmış olup, doğada ailece eğlenerek, öğrenerek verimli ve efektif zaman geçirme imkânı sunuyor.

İlginizi Çekebilir: Pendik’te Doğa ile iç içe Muhteşem Bir Sosyal Tesis: OTTO DOĞA PARK

Pendik Otto Doğa Park’ta Neler Yapabilirsiniz?

Adres: Kurna, Kurtdoğmuş Yolu Cd, 34916 Pendik/İstanbul

Telefon: 0533 934 68 86

Pendik Viaport Alışveriş Merkezinde Neler Yapabilirsiniz?

Pony Club

Viaport Pony Club’da minikler, kendileri gibi minik Pony’lerle hayvan sevgisini öğreniyor. Pony Club’da şu anda 1 pony ve 1 büyük at bulunuyor. Her biri özel eğitimli olan Pony’lere, 3-14 yaş aralığındaki çocuklar binebiliyor. Altı kişilik deneyimli bir ekibi olan Pony Club’da ayrıca sürekli olarak iki binicilik eğitmeni de hazır bulunuyor.

Sinema

Paribu Cineverse Sinemaları, 3 boyutlu olmak üzere toplam 10 salon, 1800 koltuk kapasitesi ve 2500 m2’lik dev fuayesiyle hizmet veriyor. En kusursuz 3 boyutlu film gösterimini sağlayan XpanD teknolojisi, stadyum tarzı oturma düzeni ve son teknoloji ürünü ses ve görüntü sistemlerini kullanan Cinemaximum’da film keyfi şölene dönüşüyor.

Bowling

Bowl Room Bowling dinlenmek, spor ile yorgunluk atmak, dostlarla takım ruhunun keyfine varmak, müzik ile motive olmak ve sosyalleşmek isteyenler için eşsiz bir ortam sunuyor.

Lunapark

Büyük küçük herkesin kendine göre eğlence ünitesi bulabileceği, masalsı bir girişe ve muhteşem eğlence ünitelere sahip Viaport lunaparkta çarpışan arabalar ile çocuklar gibi eğlenebilir, gökyüzü salıncağıyla Viaport manzarasını seyredebilir, roket ve crayz dance ile adrenalin dolu dakikalar geçirebilirsiniz.

Macera Park

Viaport Macera Park’ta (Advanture Land); Adrenaline doymayan büyük küçük tüm misafirlere hitap eden, İp Parkuru (3 Kat),Akülü Arabalar, Tırmanma Duvarı, Serbest Düşme, Dev Salıncak eğitmenler eşliğinde sizleri bekliyor.

Adres: Yenişehir, Dedepaşa Cd No:19, 34912 Pendik/İstanbul

İletişim: (0216) 696 10 01

Bir tarafta deniz kokusu, bir tarafta sıcacık kahvenizin kokusu… Bir yanda sevdikleriniz, bir yanda benzersiz marina manzarası…

Açık havada alışveriş keyfi tüm ferahlığıyla sizi bekliyor. Dünyaca ünlü markalar, en moda mağazalar ve yüzlerce seçenek sizleri denize sıfır bir mutluluğa davet ediyor.

Marintürk’ün gurme restoranlarında, Türk ve dünya mutfaklarının en iyilerini keşfedebilir, keyifli kafelerinde günün yorgunluğuna tatlı bir mola verebilirsiniz.

Adres: Batı Mahallesi, Sahil Yolu 34890 Pendik

İletişim: +90 (216) 999 12 34

2018 yılında inşa edilen ve tamamına yakını yeşil alandan oluşan 120 bin m2 piknik alanımızda açık ve kapalı piknik alanı, kokteyl alanı, çocuk oyun ünitesi, yürüyüş parkuru ve dinlenme alanları yer alıyor.

7’den 70’e her kesimden yüzlerce misafiri ağırlayan piknik alanında ailece hazır mangallarda kırmızı beyaz etlerinizi pişirebilir, odun ateşiyle harlanan semaverlerle çay keyfi yapabilirsiniz.

Adres: Kurna Mah. Anadolu Cad.

Tel: 444 81 80 – 5110

Pendik Millet Bahçesi’nin içinde; kafeterya, 2 doğal gölet, 2 suni gölet, seyir terası ve dinlenme iskelesi, meydan ve etkinlik alanı, 2 adet yansıma havuzu, 7.275 metre bisiklet yolu, 5.125 metre yürüyüş yolu, 412 araç kapasiteli otopark, piknik alanı, 1.300 kişi kapasiteli amfi tiyatro, 7.640 m2 bostan alanı, 1 ahşap sera, 4.600 metrekare ekstrem spor alanı, 1 adet ikili zipline, çocuk oyun alanı, Pazar alanı, 6 seyir terası, 5 çardak, 2 cep bahçesi, yaklaşık 5 bin ağaç, 50.000 çalı ve bitki bulunuyor.

Burada doğa ile vakit geçirebilir ve yazın düzenlenen; konserlere, sinema etkinliklerine katılabilirsiniz.

Adres: Dumlupınar, Tevfik İleri Cd No:93, 34896 Pendik/İstanbul

İstanbul’un güzelliklerini kuş bakışı seyrederken çam kokuları ve rengarenk çiçeklerle bezenmiş tabii güzelliklere de tanıklık edilen Gözdağı korusu, şehir hayatının karmaşasından bir nebze de olsa kurtulmak isteyenlere kucak açıyor.

Dileyenler tabii güzellikler eşliğinde kahvaltılarını edip çaylarını yudumlayabilir. Restoran bölümünde ise aileleri ve sevdikleri ile birlikte enfes tatlarla donatılmış sofralarda yemeklerini yiyebilir.

İstanbul’un saklı tepelerinden Gözdağı’nın etkileyici manzarası ve tarifsiz lezzetleri ile üzerinizdeki yorgunluk ve stresten kurtulmak için mutlaka bu tesise uğramalısınız.

En güzel yazlar Gençlik Kampı’nda başlar…

Pendik Belediyesinin Gençlik Kampı’nda düzenlediği “Gençlik Buluşmaları”nda birçok aktivite yapılabiliyor.  

18-35 yaş arası gençlerin katıldığı buluşmalarda; doğa yürüyüşü, kum voleybolu, canlı langırt, koca ayak, okçuluk ve yemek ikramı yapılıyor. Kampın son kısmında yıldızların altında, açık havada kamp ateşi kuruluyor. Kamp ateşi etrafında toplanan gençler, canlı müzik eşliğinde şarkılar söyleyerek eğlenceli vakit geçiriyor.

Pendik Belediyesinin Gençlik Kampı kayıtlarını takip ederek, katılım sağlanabiliyor.  

Adres:  Kurna, Pendik Belediyesi Gençlik Kampı Yolu, 34916 Pendik/İstanbul

Home City, göz alıcı mimarisinin yanında; başta mobilya ve ev dekorasyonu olmak üzere bir evin ihtiyacı olan her şeyi tek çatı altında tüketiciye sunuyor.  

Home City, gemi olarak tasarlanan mimarisi ve iç mekânın ferahlığıyla hareketli şehir İstanbul’da müşterilerine sakin bir alışveriş imkânı sunuyor.

Mobilya, dekorasyon, ev tekstili, aydınlatma, teknoloji ürünleri, duvar kaplama, hırdavat, halı, beyaz eşya gibi temel ürün markalarının yanında yeme-içme alanları ve çocuklu aileler için ücretli-ücretsiz çocuk oyun alanları ve düzenlediği çocuk etkinlikleri bulunuyor.

ADRES: Sanayi Mah. E 80 Bağlantı Yolu Bulvarı No: 20 Pendik/İSTANBUL [E-5 Sabiha Gökçen Havalimanı Bağlantı Yolu]

TELEFON: 0216 392 22 22

İlginizi Çekebilir: GEMİ DOLUSU MOBİLYA PENDİK’TE!