MagazinHaber Girişi : 07 Eylül 2022 15:56

Perde Pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Perde Pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Orijinalinde fes şeklindeki bakır tencerelerde pişirilen ve Siirt’in en meşhur misafir yemeği olan bu lezzetli yöresel tat merak ediliyor. Peki Perde pilavı tarifi nasıl? malzemeleri nelerdir ve püf noktası nedir?

PERDE PİLAVI TARİFİ

Perde pilavı malzemeleri:

2 bardak un

2 kaşık yoğurt

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

2 kaşık sıvıyağ

Su

Pilav için:

1 kase tavuk göğsü

2 bardak pirinç

2 kaşık tereyağı

3 bardak tavuk suyu

tuzsuz badem (1 bardak)

kuş üzümü (1 kaşık)

dolmalık fıstık (1 kaşık)

Tuz

Karabiber

PERDE PİLAVI HAZIRLANIŞI:

Pirinçlerin üzerine bir miktar tuz ekleyip ılık suda 15 dakika bekletin. Erittiğiniz tereyağında kabuksuz tuzsuz bademlerin birazını ayırıp kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından haşlanmış tavuk, tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin.

Bir kaba un, yoğurt, yumurta, tuz ve sıvıyağı koyup karıştırın. Az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru açın. Kalıbınızın içini margarinle yağlayıp bademleri serpiştirin. Üzerine hamuru serip pişen pilavı ortasına dökün. Kenarlarından sarkan hamuru da üzerine kapattıktan sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Püf Noktası 

Tavuk but ve göğüs etini üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlayın. Sonrasında arzuya göre kuru soğan, defne yaprağı, kök sebzeler ve karanfil ilave edin. Haşlanmış tavukları deri ve kemik kısımlarını ayıkladıktan sonra didin.Pilavın daha zengin tatlara sahip olması için; haşlanmış göğüs eti yerine but ve göğüs etini bir arada kullanın. Bu işlem pilav yapımında kullandığınız tavuk suyunun daha yağlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.Hamurun daha iyi kızarması için; pişirme kaplarını yağlama işleminde kullandığınız tereyağına çok az miktarda pekmez ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun ????