EkonomiHaber Girişi : 11 Nisan 2023 09:04

Piyasadan haberler

Piyasadan haberler

RTALB… Devlet Materyal Ofisi (DMO) ile Şirket ortasında 10.04.2023 tarihinde imzalanan mukavele çerçevesinde, Şirkete Halk Sıhhati Genel Müdürlüğü muhtaçlığına binaen “1.500.000 Adet Nükleik Asit Ekstraksiyon Kiti ve 8 Adet Nükleik Asit Ekstraksiyon Otomatize Sistemi” sipariş edilmiş olup, bahse husus siparişlerin Mayıs 2023 ile Ocak 2024 tarih aralığında teslim edilmesi planlanmaktadır.

GENIL… Şirket İdare Heyeti, alakalı tarafımız olan h2o Bilişim Yazılım Elektronik Sıhhat Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne (“h2o Therapeutics”) yapacağı yatırımlar için 1.000.000,00 USD (birmilyonAmerikanDoları) üst hudut olacak biçimde, şirketin büyümeye yönelik gereksinimlerinde kullanması gayesiyle Türk Lirası cinsinden hisseye dönüştürülebilir nitelikte borç vermeye karar vermiştir.

BTCIM… Bağlı iştiraki Batıçim Güç Elektrik Üretim A.Ş.'ye ilişkin, Düzce vilayetinde bulunan Hasanlar Hidroelektrik Güç Santralinin işletme hakkının 06.04.2023 tarihinde Sim Yenilenebilir Güç Üretim A.Ş.'ye devredildiğine ait kamuoyu duyurusu gerçekleştirilmiş idi. Bu kapsamda, toplam 188.665.000 TL + KDV fiyatındaki işletme hakkı dönem bedeli, döviz cinsinden süreç yapma sınırlamalarına uygun olarak, Sim Yenilenebilir Güç Üretim A.Ş. tarafından Bağlı paydaşlığı Batıçim Güç Elektrik Üretim A.Ş.'ye Türk Lirası olarak havale edilmiştir.

CIMSA… Şirketin Sürdürülebilirlik maksatları doğrultusunda, iklim bilimine uygun olarak karbon emisyonlarına dair yakın vadeli azaltım amacı belirlemeyi Bilim Temelli Amaçlar Teşebbüsü (SBTi)'a taahhüt etmiştir. Şirketin bu taahhüdü SBTi tarafından kabul edilmiştir. Şirket karbon emisyonu azaltım maksatlarını en geç 24 ay içerisinde SBTi'nin resmi onayına sunacaktır. Global ısınmayı 1.5 derecede sonlu tutmaya katkıda bulunan ve bu gayeye ulaşmak için iklim değişikliği gayret vizyonuna sahip şirketlere yol gösteren SBTi; Karbon Saydamlık Projesi (CDP),Birleşmiş Milletler Global Prensipler Mukavelesi, Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ve Dünya Doğayı Muhafaza Vakfı (WWF) ortak olarak kurulmuştur. Şirket sürdürülebilir ömür alanları yaratarak yarınları bugünden şekillendirmek ismine yürüttüğü tüm faaliyetlerinde ve yatırımlarında karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik çalışmaları önceliklendirmektedir.





KFEIN… Şirketin yurt içi ve yurt dışı konsorsiyum ortakları ile geliştirmiş olduğu “Bio-Curity: Dijital Biyobelirteç Ekosistemi ile E-Sağlık Servisleri” projesi, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından desteklenmeye uygun bulunmuş ve ilgili proje dayanak kontratı 10.04.2023 tarihinde imzalanmıştır. Proje takviyesi 01.01.2023 – 31.12.2025 devrini kapsamaktadır.

TATGD… Tekgıda-İş Sendikası ortasında Toplu İş Kontratı mutabakatla sonuçlandı.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı