EkonomiHaber Girişi : 19 Nisan 2023 08:34

Piyasadan haberler

Piyasadan haberler

ALFAS… Şirket ile Ankara merkezli Mirsu Güç Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti. ortasında güneş paneli satışına ait KDV hariç yaklaşık olarak toplam 18.000.000,00 USD (Onsekizmilyon Amerikan Doları) bedel meblağında sipariş alınmış olup, kelam konusu siparişe ilişkin avans ödemeleri alınmıştır.

CVKMD… Şirket CVK Maden İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş., Balıkesir ili, 200903319 Sicil numaralı Sarıalan Altın projesinde, “Maden Tasarımı ve Açık Ocak Optimizasyonunu da içeren Maden Kapsam Belirleme Çalışmasının (Scoping Study)” tamamlanması için dalda dünyanın önde gelen milletlerarası danışmanlık hizmet sağlayıcılarından biri olan RPMGlobal Türkiye ile kontrat imzalayarak çalışmaya başlamıştır.

CVKMD… Şirket CVK Maden İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş., Türkiye'de yerleşik bir şirket ile “Maden Cevheri Satın Alımı” konusunda anlaşmış ve 1 yıllık mukavele imzalamıştır. Mukavelenin toplam bedeli 100.000.000,00 Türk Lirasıdır.

TEKTU… 12.08.2022 tarihli özel durum açıklamasından özetle, Şirketin Odeabank A.Ş.'ne olan kredi borcunun tekrar yapılandırma çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Yapılan görüşmeler çerçevesinde, Şirketin Odeabank A.Ş.'ne olan borcunun tekrar yapılandırılması ve tasfiyesi maksadıyla 18.04.2023 tarihinde Protokol imzalanmış, olup, protokol çerçevesinde 28.06.2024 tarihine kadar nakit ve birebir ödemeler kelam konusu olacaktır. Şirketin kredi borcu nedeniyle, birinci basamakta, müteselsil kefil olan Şirket bağlı paydaşlığı May Boya A.Ş. tarafından Bankaya evvel ipotek tesisi yapılacak ve 7 iş günü içinde de devredilecek bir taşınmazın sözkonusu olması nedeniyle, II-23.3 sayılı Kıymetli Nitelikteki Süreçler ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 4.maddesinin 1.fıkrasının (c) bendi ve 6.maddesinin 4.fıkrası uyarınca, varlık zamanının Şirket konsolide finansal tabloları açısından değerlilik ölçütlerini sağlayıp sağlamadığının kıymetlendirilmesi sonucunda, Bildirimin 6.maddesinin 1.fıkrasında yer alan kriterler çerçevesinde değerlilik ölçütünü sağlamadığı, bu nedenle ayrılma hakkı doğuran bir süreç olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

MERCN… Mercan kimya olarak 01.09.2021 tarihinde onaylanmış fon kullanım yeri raporunda belirtilen ve 20.09.2021 tarihindeki KAP bildirimi ile arazi alımı ilan edilen Gebze Depo yatırımının müsaadeleri, mimari çizim ve planlama süreçleri tamamlanmış olup , alanda harfiyat süreçleri başlamıştır. Tesis tamamlandığında şirkete ve hissedarlara kıymet katacak bir yatırım olarak hizmete sunulacaktır.

GLYHO… Şirketin %100 oranında bağlı paydaşlığı olan GFS Holding A.Ş.'nin halka arzına yönelik olarak GFS Holding A.Ş. Temel Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kararlarına uygun hale getirilmesi ve kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na 18.04.2023 tarihi itibariyle müsaade müracaatında bulunulduğu GFS Holding A.Ş. tarafından Şirkete bildirilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı