EkonomiHaber Girişi : 20 Nisan 2023 09:34

Piyasadan haberler

Piyasadan haberler

ENSRI… İdare Konseyinin 17.10.2022 tarihli kararı çerçevesinde birebir tarihli KAP açıklaması ile kamuoyuna duyurduğumuz şirketin satış ağını genişletmek amacıyla Güney Kore – Seul ‘de açılması planlanan showroom /irtibat ofisi Seul Kenti, Dongdaemun Bölgesi Çonho Yolu 10 numaralı bina, n203 ve n16 ‘da 19.04.2023 tarihi itibariyle faaliyetine başlamış bulunmaktadır.

CELHA… Kapasite Arttırımı ve Modernizasyon Projeler Yatırım Planı kapsamında yeni makinelere yer oluşturulması ,şirket nizamını rahatlatmak ve işletme verimliliğini arttırmak hedefiyle Kocaeli ili Kartepe ilçesindeki şirkete ilişkin alanda ambar binası,stok alanı inşası yatırımı yapılmasına ,yapılması planlanan bina ve stok alanı projesi ile ilgili süreçlerin gerçekleştirilmesi ve görüşmelerin yapılması konusunda Şirket Genel Müdürünün yetkilendirilmesine karar verilmiştir. Kelam konusu projeye ait iddiası yatırım maliyetinin yaklaşık 4.000.000 EUR olması planlanmaktadır.

GEDZA… 09.09.2022 tarihinde yapı ruhsat başvurusu onaylanan 900,62 m2 alana sahip inşaatı tamamlanmış olup Yapı Kullanım Müsaade Dokümanı alınmıştır.

SISE… Şirketin Soda,Kojen ve Kromsan fabrikaları ile Tuz işletmesindeki çalışanların örgütlü olduğu Petrol İş Sendikası ile devam eden görüşmeler kapsamında yasal prosedür uyarınca, Petrol İş Sendikası tarafından 19 Nisan 2023 tarihi itibariyle grev kararı alınmış olup, grev uygulama tarihi 12 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir. Görüşmelerde muahede sağlanamadığı takdirde, Petrol İş Sendikası tarafından belirlenen tarihte grev uygulaması başlayacaktır.





HTTBT… Şirketin 19.04.2023 tarihli idare şurası kararı ile, Satış pazarlama faaliyetlerinin desteklenmesi, memleketler arası ihalelerde karşılaşılan muhakkak coğrafyalarda faaliyet gösterme zaruriliği kısıtlarının karşılanabilmesi, müşteri/ kullanıcı eğitimleri ve acente bağlantıları üzere takviye işlevlerinin yerine getirilebilmesi maksadıyla Hollanda'nın Amsterdam kentinde Hitit Computer Services Netherlands unvanı altında bir şube kurulmasına karar verilmiştir.

CCOLA… AEFES… 26.12.2022 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda Coca-Cola İçecek A.Ş. (“Şirket” ya da “CCI”) ve Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş.'nin (“Anadolu Efes”) %78,58 iştiraki olan AEP Anadolu Etap Penkon Besin ve Tarım Eserleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Anadolu Etap Tarım”) ile Anadolu Etap Penkon Besin ve İçecek Eserleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (“Anadolu Etap İçecek”) sermayesini temsil eden hisselerin %80'inin 112 Milyon ABD Doları karşılığında Şirket tarafından satın alınmasına (“İşlem”) ait olarak bağlayıcı hisse bölüm mukavelesi (“Anlaşma”) imzalandığı belirtilmişti. Muahedede yer alan ön koşullar tamamlanmış ve Sürece ait Rekabet Şurası müsaadesi alınmış olup, Anadolu Etap İçecek'in sermayesini temsil eden hisselerin %80'inin Şirkete devranı tamamlanmıştır.

CMENT… Şirketin 2009 yılında idare konseyi lideri ve murahhas aza olarak misyon yapmış iki eski idare heyeti üyesinin İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2017/194 E., 2022/481 K. sayılı kararıyla 3 yıl 4 ay mahpus ve 112.500 TL para cezasına çarptırıldığı ve bu kararın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi'nin 2022/2732 E., 2023/1037K sayılı kararıyla onandığı öğrenilmiştir. Bahse mevzu mahkumiyet kararı, örtülü yarar transferi niteliği taşıdığı argüman edilen 2009 yılına ilişkin bir sürece ilişkindir. Mahkeme kararında ismi geçen şahısların mevcut idare şurasında rastgele bir misyonu ve şirket ile rastgele bir bağı bulunmamakta olup, kendilerinin mahkumiyet kararına karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvurdukları öğrenilmiştir.

MARKA… Şirketin Borsa İstanbul'da Marka koduyla süreç gören hisse senedine ait olarak Borsa İstanbul tarafından 14.04.2023 tarihinde ‘'Olağan Dışı Fiyat ve Ölçü Hareketleri'''ne ait gönderilen yazıya istinaden hisse senedinde yapılan manipülatif süreçler nedeniyle yatırımcıyı korumak ve şirket hisselerinde oluşan bu cins süreçlerin önüne geçebilmek ismine 17.04.2023 tarihinde alınan İdare Konseyi tarafından gerekli açıklama yapmama kararı alınmıştır. 29.03.2023 tarihinde Kap üzerinden duyurmuş olduğu açıklamasına istinaden ilgili bildirimde ismi geçen şahısların şirket hisselerinde manipülatif süreçler yaptıklarına dair oluşan kuşku nedeniyle ilgili şahısların süreçlerinin Borsa İstanbul ve SPK tarafından incelenebilmesi için hisse senedinin süreç sırasının durdurulmasını ve daha fazla yatırımcı mağduriyeti oluşmaması için toplumsal medya üzerinden şirket payları üzerinde manipülasyon yapan bu şahısların tarafınızca incelenmesini ve gerekli yaptırımların uygulanması talebini bilgilerine arz ederiz.

HURGZ… Şirket İdare Kurulu'nun 19.04.2023 tarihinde alınan karar ile; Şirketin halihazırda faaliyetleri sonlandırılmış olan, – Sanayi Mahallesi, 1650 Sokak, N2 Demirören Medya Tesisleri 34850 Esenyurt / İstanbul adresinde bulunan İstanbul DPC Şubesi, – Yenigöl Mah., Serik Cad. N80 Muratpaşa/Antalya adresinde bulunan Antalya DPC Şubesi, – Fatih Mahallesi Ege Cad. N 36 35414 Gaziemir Sarnıç / İzmir adresinde bulunan İzmir DPC Şubesi envanterinde yer alan ve toplam defter kıymeti 7.338.336.-TL (Yedimilyonüçyüzotuzsekizbinüçyüzotuzaltı Türk Lirası) olan çeşitli baskı makineleri, paketleme kısımları, yardımcı makineleri ve teçhizatın Tayfurlar Ticaret Nakliye ve Geri Dönüşüm Ltd. Şti.'ye 77.800.000,00.-TL (yetmişyedimilyonsekizyüzbintürklirası) + KDV bedel ile satış ve zamanının yapılmasına karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı