EkonomiHaber Girişi : 28 Mart 2023 09:20

Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Deprem sonrası konut yapımı) Deprem sınamasından alnının akıyla çıkan TOKİ’mizi bu süreçte çok faal formda kullanmayı hedefliyoruz.

En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükselmesini öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda kabul edildi.

Fed Lider Yardımcısı Barr: SVB, banka idaresinin faiz oranı ve likidite riskini faal bir biçimde yönetmemesi nedeniyle iflas etti ve banka daha sonra sigortasız mevduat sahiplerinin 24 saatten daha kısa bir müddet içinde yıkıcı ve beklenmedik bir halde kaçışının acısını yaşadı.





Bloomberg’ün haberine nazaran ECB İcra Heyeti Üyesi Schnabel bu ayki karar metninde önümüzdeki devir için faiz artışlarına dair işaretler verilmesini istedi. Lagarde ise daha temkinli bir yaklaşımı benimseyerek kelamlı bir garantiyi tercih etti.

Dünya Bankası Başekonomisti Indirmit Gill: Global iktisat, kayıp bir 10 yıl yaşama yolunda. Dünya Bankası, global iktisadın ortalama potansiyel büyümesinin 2022 ile 2030 ortasında yılda % 2,2 ile 30 yılın en düşük düzeyine gerilemesinin beklendiğini bildirdi.

Binance ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao, düzenleme ihlalleri gerekçesiyle ABD Emtia Vadeli Süreçler Kurulu tarafından dava edildi.

Ne Olacak?

Yurt içinde kıymetli bir bilgi akışı bulunmazken, ABD’de Ticaret İstikrarı ve API Ham Petrol Stokları bilgileri açıklanacak.

S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı