EkonomiHaber Girişi : 10 Nisan 2023 09:20

Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radikal Yahudi kümelerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın davetlerinin yansıları ve telaşları artırdığını belirtti.

28. Periyot Parlamentosu'nu belirlemek için 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için milletvekili süreksiz aday listeleri YSK'ye sunuldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Ankara 3. bölge 1. sıra, Adalet Bakanı Bozdağ Şanlıurfa 1. sıra, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Yanık Osmaniye 1. sıra, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Alım Ankara 2. bölge 1. sıra, Etraf Şehircilik Bakanı Kurum İstanbul 1. bölge 1. sıra, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya 1. sıra, Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Dönmez Eskişehir 1. sıra, Gençlik ve Spor Bakan Kasapoğlu İzmir 1. bölge 1. sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Mersin 1. sıra, İçişleri Bakanı Soylu İstanbul 2. Bölge 1. sıra, Ulusal Eğitim Bakanı Özer Ordu 1. sıra, Ulusal Savunma Bakanı Akar Kayseri 1. sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Bursa 2. bölge 1. sıra, Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kahramanmaraş 1. sıra, Ticaret Bakanı Muş Samsun 1. sıra, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Trabzon'dan 1. sıra milletvekili adayı gösterildi.





MKK nezdinde hisse senedi yatırımcı sayısı 7 Nisan haftası prestijiyle 298.774 kişi düşüş gösterdi ve tekrar 4 milyonun altına indi.

WSJ’ye nazaran Binance US, müşterilerinin nakitlerini alacak banka bulmakta zorlanıyor.

BM, Kızıldeniz'de büyük bir etraf felaketine yol açabileceği uyarısı yapılan Safer petrol tankerini kurtarmak için 32 milyon dolara daha muhtaçlık olduğunu belirtti.

Hazine Eski Bakanı Summers ABD'de resesyon ihtimalinin arttığını ve Fed'in faiz artırım patikasının sonuna geldiğini söyledi.

ECB İdare Konseyi Üyesi Knot, yüksek enflasyon nedeniyle bankanın faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini belirtti.

Tesla, yılda 10 bin Megapack üretme kapasitesine sahip yeni bir megafabrika açacağını duyurdu.

Ne Olacak?

Almanya ve İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

Türkiye’de Cari Süreçler İstikrarı açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı