EkonomiHaber Girişi : 13 Nisan 2023 08:34

Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her büyükşehire bir kent hastanesi kuracağız. Cumartesi günü Kocaeli Kent Hastanesi'ni açıyoruz.

Erdoğan: (TCG Anadolu Gemisi) Yeni bir adım daha atıyoruz, görüşmeleri yapıyoruz. Bunun bir misli büyüğünü daha inşa edeceğiz.

Erdoğan, yerli araba Togg'a özel kredi konusunda kamu bankalarıyla toplantı yapmayı düşündüklerini söyledi.

Fed’in son toplantısına ilişkin yayımladığı tutanaklarda, geçen ay bir dizi banka iflasının piyasaları alt üst etmesinin akabinde yetkililerin bu yılki faiz artırımlarına ait beklentilerini azalttığı bilgisi yer aldı.

FOMC'nin 21 – 22 Mart toplantısı öncesi 4 bölgesel Fed'in Lideri 25 baz puan faiz artırımı istemediği tutanaklarda belirtildi.

Kentsel dönüşüm kredisinde limitler yükseltildi. Karar ile üretim, edinme ve güçlendirme kredilerine faiz takviyesi verilebilmesi için tahliye yahut yıkım tarihinden itibaren bankaya yapılacak müracaatların mühleti bir yıldan üç yıla çıkarıldı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Ukrayna için kıymetli, öngörülebilir ve vakitli yardım sağlamaya yönelik uğraşları sürdürme davetinde bulundu.

Yellen, iklim değişikliği, salgın hastalıklar, kırılganlıklar ve çatışmalar üzere global zorlukların kapsamı ile karmaşıklığının arttığını belirterek, kelam konusu zorluklar karşısında Dünya Bankası için ek ıslahatların yapılması gerektiğini söyledi.

ABD, Kuzey Kore'nin uzun menzilli balistik füze denemesini şiddetle kınayarak, müzakere masasına oturması için diplomatik angajman daveti yaptı.

Trump, eski avukatı Cohen'e 500 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Arjantin'in faiz değişikliği yapmayacağı bildirildi.

Softbank, Alibaba'daki paylarının neredeyse tamamını satacak.

İflas sürecindeki kriptopara borsası FTX 7,3 milyar dolar varlığını geri topladı, FTX kripto borsasının ikinci çeyrekte tekrar açmayı pahalandırıyor.

Ne Olacak?

ABD’de ÜFE ve İşsizlik Maaşı Müracaatları dataları açıklanacak.

İngiltere’de GSYH, Sanayi Üretim Endeksi ve İmalat PMI dataları açıklanacak.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, bugün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı